Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

He's infected with the CryptoLocker virus. He says he downloaded the files, what happened to my passwords? / CryptoLocker virüsü bulaştı. Dosyaları indirdiğini söyliyor şifrelerime noldu?

more options

CryptoLocker virüsü bilgisayarıma bulaştı ve dosyarımı indirdiğini ve yakında paylaşacağını söyledi. Yaklaşık 800 şifrem Firefox tarayıcısında kayıtlı. Şifrelerimi görebilir mi? Kendimi nasıl korumam gerekiyor?

The CryptoLocker virus infected my computer and said that it had downloaded my file and would share it soon. About 800 of my passwords are registered in the Firefox browser. Can he see my passwords? How am I supposed to protect myself?

CryptoLocker virüsü bilgisayarıma bulaştı ve dosyarımı indirdiğini ve yakında paylaşacağını söyledi. Yaklaşık 800 şifrem Firefox tarayıcısında kayıtlı. Şifrelerimi görebilir mi? Kendimi nasıl korumam gerekiyor? The CryptoLocker virus infected my computer and said that it had downloaded my file and would share it soon. About 800 of my passwords are registered in the Firefox browser. Can he see my passwords? How am I supposed to protect myself?

All Replies (2)

more options

Firefox'ta ana parola kullanmıyorsanız profil klasörünüze erişebilen kişiler veya yazılımlar parolalarınızı ele geçirebilir.

Bildiğim kadarıyla CryptoLocker'ın dosyaları paylaşma gibi bir özelliği yok ama farklı bir fidye yazılımıyla karşı karşıya olabilirsiniz. https://www.nomoreransom.org/tu/index.html adresini incelemenizi öneririm.

more options

Merhabalar,

Ben kesinlikle şifrelerinizi güncellemenizi tavsiye ederim. Zararlı yazılımlar tersine mühendislikle her ne kadar analiz edilseler de %100 çözümlenir ve sonuçları kullanıcılarla paylaşılır diyemeyiz. Kötücül yazılımların (ransomware) yapmış oldukları şifrelemeler açığa çıkartılıp alternatif araçlar geliştirilmeye çalışılmaktadır. Şifre güvenliğiniz için Keepass Password Safe açık kaynak kodlu mobil yazılım desteği bulunan projeyi kullanmanızı tavsiye ederim. Şifreleriniz güvenli (şifreli) bir şekilde depolanır.