Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Kayıtlı parolalarım silindi

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by Selim

more options

İki hafta içinde ikinci kez kayıtlı parolalarım silindi. İlki geçen hafta olmuştu. Hem PC'de hem telefonda Firefox kullanıyorum ve senkronizasyon özelliği her ikisinde de açık. Telefonda kayıtlı olduğum bir siteye üye girişi yapmak istedim, Firefox şifremi unutmuştum, yenileme talebinde bulundum. Senkronizasyonun doğası gereği o oturum gitti, bunu anlayabiliyorum. Fakat senkronizasyon kullanmadan önce tüm şifrelerim PC'de, Firefox'a kayıtlıydı zaten. Yerel kopya olduğu için dert etmedim. Saflık etmişim.

Tarayıcıdan tekrar Firefox hesabıma girince kayıtlı şifrelerimin tümünün gittiğini gördüm. Telefonu alıp Firefox'u açtım, ayarlara girdim, tüm parolalarım duruyordu. Tekrar PC'de senkronize ettim ama parolalarım geri gelmedi. Ben de C:\Users\D\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\3xwp717w.default-1441861265307 adresine gidip "logins.json" dosyasına baktım. Dosya yerindeydi fakat içinde sadece az önce giriş yaptığım Firefox hesabının parolası vardı. Hemen altında bir dosya gördüm "logins.json.corrupt". Bu dosyayı Firefox ile açmaya çalıştığımda bozuk olduğu için içeriği düzgün görüntülenmedi. Bir süre daha cebelleşip herhangi bir çözüm bulamayınca umutsuzluk içinde son çare olarak çok saçma gelen bir şey yaptım. Bozuk olan dosyayı bir yere kopyalayıp adını "logins.json" olarak değiştirdim ve az önceki klasöre geri kopyaladım. Tarayıcıyı kapatıp açtım ve voila! Tüm parolalarım yerli yerindeydi.

Bugünse yine tarayıcının PC'deki Firefox hesabındaki oturumdan çıkmış olduğunu fark ettim. Şifremi girip hesabıma bağlandım. Kayıtlı olduğum bir siteye girdim. Fakat oturum açmak istediğimde parolam çıkmadı. Ayarlara girip kayıtlı parolalara baktım ki ne göreyim, hepsi uçmuş! AppData klasörüne gittiğimde "logins.json", "logins.json.corrupt" ve "logins.json.corrupt1" diye üç ayrı dosya gördüm. Fakat pencere değiştirip tekrar klasöre geldiğimde "logins.json" dışındaki iki dosya kaybolmuştu. Evet garip ama aynen böyle oldu. Sanırım ayarlara bakarken bir şey değişti ve klasör yenilendi. Neyse, az önce "logins.json" dosyasını yeni bir sekmede açtım ve tüm kayıtlı parolalarımın içinde olduğunu gördüm. Fakat ayarlara baktığımda hiçbiri çıkmıyor.

Biraz uzun oldu ama mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım. Aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba? 10 yıldan uzun süredir Firefox kullanıyorum ve çok da seviyorum Firefox'u, fakat tarayıcım böyle dengesiz davranırsa değiştirmek zorunda kalacağım.

Firefox 60.0.2 (64-bit), Win10 Pro 64 Bit

İki hafta içinde ikinci kez kayıtlı parolalarım silindi. İlki geçen hafta olmuştu. Hem PC'de hem telefonda Firefox kullanıyorum ve senkronizasyon özelliği her ikisinde de açık. Telefonda kayıtlı olduğum bir siteye üye girişi yapmak istedim, Firefox şifremi unutmuştum, yenileme talebinde bulundum. Senkronizasyonun doğası gereği o oturum gitti, bunu anlayabiliyorum. Fakat senkronizasyon kullanmadan önce tüm şifrelerim PC'de, Firefox'a kayıtlıydı zaten. Yerel kopya olduğu için dert etmedim. Saflık etmişim. Tarayıcıdan tekrar Firefox hesabıma girince kayıtlı şifrelerimin tümünün gittiğini gördüm. Telefonu alıp Firefox'u açtım, ayarlara girdim, tüm parolalarım duruyordu. Tekrar PC'de senkronize ettim ama parolalarım geri gelmedi. Ben de C:\Users\D\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\3xwp717w.default-1441861265307 adresine gidip "logins.json" dosyasına baktım. Dosya yerindeydi fakat içinde sadece az önce giriş yaptığım Firefox hesabının parolası vardı. Hemen altında bir dosya gördüm "logins.json.corrupt". Bu dosyayı Firefox ile açmaya çalıştığımda bozuk olduğu için içeriği düzgün görüntülenmedi. Bir süre daha cebelleşip herhangi bir çözüm bulamayınca umutsuzluk içinde son çare olarak çok saçma gelen bir şey yaptım. Bozuk olan dosyayı bir yere kopyalayıp adını "logins.json" olarak değiştirdim ve az önceki klasöre geri kopyaladım. Tarayıcıyı kapatıp açtım ve voila! Tüm parolalarım yerli yerindeydi. Bugünse yine tarayıcının PC'deki Firefox hesabındaki oturumdan çıkmış olduğunu fark ettim. Şifremi girip hesabıma bağlandım. Kayıtlı olduğum bir siteye girdim. Fakat oturum açmak istediğimde parolam çıkmadı. Ayarlara girip kayıtlı parolalara baktım ki ne göreyim, hepsi uçmuş! AppData klasörüne gittiğimde "logins.json", "logins.json.corrupt" ve "logins.json.corrupt1" diye üç ayrı dosya gördüm. Fakat pencere değiştirip tekrar klasöre geldiğimde "logins.json" dışındaki iki dosya kaybolmuştu. Evet garip ama aynen böyle oldu. Sanırım ayarlara bakarken bir şey değişti ve klasör yenilendi. Neyse, az önce "logins.json" dosyasını yeni bir sekmede açtım ve tüm kayıtlı parolalarımın içinde olduğunu gördüm. Fakat ayarlara baktığımda hiçbiri çıkmıyor. Biraz uzun oldu ama mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım. Aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba? 10 yıldan uzun süredir Firefox kullanıyorum ve çok da seviyorum Firefox'u, fakat tarayıcım böyle dengesiz davranırsa değiştirmek zorunda kalacağım. Firefox 60.0.2 (64-bit), Win10 Pro 64 Bit

All Replies (2)

more options

Sorun bugün bir kez daha karşıma çıktı. Firefox'u bırakmanın vakti geldi sanırım. Bu kadar basit bir şey yüzünden bırakacağım aklıma gelmezdi.

more options

Aslında sorununuzun çözümü değil ama yeni bir profil oluşturmayı denediniz mi? Yıllarca kullanılarak "şişen" profiller bazen beklenmedik sorunlar çıkarmaya başlayabiliyor. Profil yöneticisini kullanarak yeni bir profil oluşturduktan sonra Firefox Hesabınıza bağlayarak verilerinizi eşitleyebilirsiniz.