Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

High CPU workload with Firefox 115.11.0esr (32 bit)

  • 11 valiny
  • 0 manana an'ity olana ity
  • Valiny farany nomen'i Lishak

more options

Hello,

I am facing very high workload with Firefox 115.11.0esr (32 bit). My CPU is close to my CPU TjMax: the temperature is close to 95-100°C. Normally the temperature is around 40-60°C. The cause is obviously on Firefox side as I did not change anything on my Firefox, and I still watching the same websites.

Can anybody help and/or report it to the developer team?

Thank you.

Hello, I am facing very high workload with Firefox 115.11.0esr (32 bit). My CPU is close to my CPU TjMax: the temperature is close to 95-100°C. Normally the temperature is around 40-60°C. The cause is obviously on Firefox side as I did not change anything on my Firefox, and I still watching the same websites. Can anybody help and/or report it to the developer team? Thank you.

All Replies (11)

more options

Který program ti v PC ve Správci úloh nejvíce zatěžuje procesor? Pokud je to Firefox, zkus ho spustit v Režimu řešení potíží (z nabídky Nápověda).

Helpful?

more options

Nejvíce zaťěžuje CPU právě Firefox, ve správci je to patrno. Nicméně se stává, jako teď, že teď je zátěž normální (50°C). Tak opravdu nevím, čím to může být? Může to být kombinace nějaké stránky a doplňku?

Helpful?

more options

Proč jsi přeskočil ten Režim řešení potíží? Jestli je to kombinace nějaké stránky a doplňku, to nevím. Musíš to sám vysledovat.

Helpful?

more options

Problém s FF je ten, že někdy FF funguje normálně - nezatěžuje CPU, ale někdy - jako teď, dává CPU zabrat a TjMax je na 95-100°C. Nevím kde je problém. Z ničeho nic nyní FF zatěžuje CPU. Předtím několik dnů nic a i dnes vše jelo normálně, ale z ničeho nic je tu tato CPU zátěž. Opravdu podezírám chybu v aktualizaci, jelikož předtím se to nedělo.

Helpful?

more options

Ve Firefoxu je ve Správci procesů about:processes vidět, co a kolik spotřebovává prostředky.

Helpful?

more options

Díky za tip. Nejvíce, až 80%, konzumují Doplňky. Takže tam bude zřejmě zakopaný pes. Je možno zjistit podobným přehledným způsobem, který doplněk odebírá nejvíce CPU?

Helpful?

more options

Postupným zakazováním jednotlivých doplňků se dá zjistit, který nejvíc zatěžuje procesor.

Helpful?

more options

Samozřejmě, to jsem také zkoušel a na druhý pokud jsem uspěl, bingo;) Jde o oceňovaný a hlídaný doplněk AdGuard: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adguard-adblocker/ Po jeho vypnutí se FF uklidnil.

Tedy, je možno vývojářům FF a/nebo doplňku sdělit tuto informaci, aby se na to podívali a vyřešili?

Helpful?

more options

Angličtinou vládneš, můžeš zkusit štěstí u autorů Firefoxu: https://bugzilla.mozilla.org Ale pokud vím, vývojáře Firefoxu doplňky nezajímají (nejsou součástí FF). Autory doplňku lze dohledat na stránce dotyčného doplňku.

Helpful?

more options

Jasně, zkusím jim napsat, ať se na to podívají. Jinak díky za ochotu a nápomoc;)

Helpful?

more options

Každopádně, CPU zátěž se vrátila a nyní ji způsoboval uBlock doplňek. Uvedl jsem jej do "továrního" nastavení a problém opět ustal. Na vině tedy asi bude nějaký filtr třetí strany, který sdílejí oba dva doplňky. Každopádně nyní je teplota a zátěž CPU na normálu.

Novain'i Lishak t@

Helpful?

Mametraha fanontaniana

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.