X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Fóram Tacaíochta

Cuireadh an snáithe seo sa chartlann. Cuir ceist nua má tá cabhair uait.

Facebook tab causes videos and sounds to stop playing everywhere

Postáilte

Hello, I have had this problem for a while now: Whenever I have a facebook tab open for too long Firefox stops playing media of all kinds. Videos don't play, gifs don't animate and sounds (even facebook messenger or whatsapp web notifications) simply don't play at all. The problem stops immediately after I close the tab that has facebook on it.

I have searched everywhere and haven't found someone with the exact same problem, even though some where a little similar.

Hello, I have had this problem for a while now: Whenever I have a facebook tab open for too long Firefox stops playing media of all kinds. Videos don't play, gifs don't animate and sounds (even facebook messenger or whatsapp web notifications) simply don't play at all. The problem stops immediately after I close the tab that has facebook on it. I have searched everywhere and haven't found someone with the exact same problem, even though some where a little similar.

Tuilleadh mionsonraí faoin chóras

Breiseáin Shuiteáilte

  • A plugin to detect whether the Adobe Application Manager is installed on this machine.
  • Foxit Reader Plug-In For Firefox and Netscape
  • Google Update
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Next Generation Java Plug-in 11.101.2 for Mozilla browsers
  • The plugin allows you to have a better experience with Microsoft SharePoint
  • The plugin allows you to have a better experience with Microsoft Lync
  • Shockwave Flash 23.0 r0
  • VLC media player Web Plugin

Feidhmchlár

  • Firefox 49.0.1
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
  • URL Tacaíochta: https://support.mozilla.org/1/firefox/49.0.1/WINNT/en-US/

Eisínteachtaí

  • Adblock Plus 2.7.3 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d})
  • FlashGot 1.5.6.13 ({19503e42-ca3c-4c27-b1e2-9cdb2170ee34})
  • Multi-process staged rollout 1.3 (e10srollout@mozilla.org)
  • Pocket 1.0.4 (firefox@getpocket.com)
  • Session Manager 0.8.1.12 ({1280606b-2510-4fe0-97ef-9b5a22eafe30})
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)

JavaScript

  • incrementalGCEnabled: True

Grafaic

  • adapterDescription: AMD Radeon (TM) RX 480
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x67df
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: aticfx64 aticfx64 aticfx64 amdxc64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 amdxc32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 4095
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 0b371002
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x1002
  • adapterVendorID2:
  • crashGuards: []
  • direct2DEnabled: False
  • direct2DEnabledMessage: [u'']
  • directWriteEnabled: False
  • directWriteVersion: 10.0.14393.206
  • driverDate: 9-16-2016
  • driverDate2:
  • driverVersion: 21.19.137.1
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'disabled', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'disabled', u'message': u'Disabled by pref', u'type': u'user'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'unavailable', u'message': u'Hardware compositing is disabled', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'Direct3D9 Compositing', u'log': [{u'status': u'unavailable', u'message': u'Hardware compositing is disabled', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D9_COMPOSITING'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'unavailable', u'message': u'Direct2D requires Direct3D 11 compositing', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'disabled', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'unavailable', u'message': u'D3D11 compositing is disabled', u'type': u'default'}, {u'status': u'disabled', u'message': u'D3D11 compositing is disabled', u'type': u'env'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}]}
  • info: {u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'cairo'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 0
  • numAcceleratedWindowsMessage: [u'']
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: No; Hardware video decoding disabled or blacklisted
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (AMD Radeon (TM) RX 480 Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Basic

Sainroghanna Athraithe

Éagsúil

  • User JS: No
  • Inrochtaineacht: Níl
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 réiteach 59847 freagra

See if there are updates for your graphics drivers https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration


Start Firefox in Safe Mode {web Link} by holding down the <Shift>
(Mac=Options)
key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh).

Is the problem still there?

See if there are updates for your graphics drivers https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration -------------- Start '''[https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Firefox in Safe Mode]''' {web Link} by holding down the '''<Shift><br> ''(Mac=Options)'' ''' key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there?

Úinéir na ceiste

Thanks for answering! The graphics drivers are up to date. I was having a lot of problems with crashes too, but they stopped after a clean install and turning hardware acceleration of as well. I have a Radeon RX 480, if that helps.

Thanks for answering! The graphics drivers are up to date. I was having a lot of problems with crashes too, but they stopped after a clean install and turning hardware acceleration of as well. I have a Radeon RX 480, if that helps.

Úinéir na ceiste

And yes, I even turned to safe mode to see if that helped and the problem still persists.

And yes, I even turned to safe mode to see if that helped and the problem still persists.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 réiteach 59847 freagra

Start your Computer in safe mode with networking. Then start Firefox. Try Safe websites. Is the problem still there?

Starting The Computer In Safe Mode;
Free Online Encyclopedia

Chanchochrist said

Whenever I have a facebook tab open for too long . . . . . .

Any Facebook page? What is on that page? Pictures, players . . . . . .

Start your '''Computer''' in safe mode with networking. Then start Firefox. Try '''Safe''' websites. Is the problem still there? '''[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Linux+Safe+Mode Starting The Computer In Safe Mode;<br>Free Online Encyclopedia]''' ''Chanchochrist [[#question-1142185|said]]'' <blockquote> Whenever I have a facebook tab open for too long . . . . . . </blockquote> Any Facebook page? What is on that page? Pictures, players . . . . . .

Úinéir na ceiste

Tried using safe mode and Firefox. The problem took longer to happen, but still did in the end. And it's any facebook page, no matter the content. Could be a picture, could be a video, could be answering someone's post. It just freezes all media eventually. I should mention that this happens to 2 computers that are in the same wi-fi network, but 2 other computers in the house are okay.

Tried using safe mode and Firefox. The problem took longer to happen, but still did in the end. And it's any facebook page, no matter the content. Could be a picture, could be a video, could be answering someone's post. It just freezes all media eventually. I should mention that this happens to 2 computers that are in the same wi-fi network, but 2 other computers in the house are okay.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 réiteach 59847 freagra

Chanchochrist said

this happens to 2 computers that are in the same wi-fi network

Move one to the other network. Is the problem still there?

''Chanchochrist [[#answer-924907|said]]'' <blockquote> this happens to 2 computers that are in the same wi-fi network </blockquote> Move one to the other network. Is the problem still there?

Úinéir na ceiste

Well, there's only one network, all 4 of the PCs are connected to the same network, 2 of them have presented the problem, the other two are just fine. One of the PCs with the problem is actually connected via wi-fi, the other is connected through an ethernet port.

This really is quite a strange problem, isn't it? :S

Well, there's only one network, all 4 of the PCs are connected to the same network, 2 of them have presented the problem, the other two are just fine. One of the PCs with the problem is actually connected via wi-fi, the other is connected through an ethernet port. This really is quite a strange problem, isn't it? :S
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 réiteach 59847 freagra

So all 4 computers are using the same WiFi? That is very odd.

I've called for more help.

So all 4 computers are using the same WiFi? That is very odd. I've called for more help.

Úinéir na ceiste

Yes, they are all using the same network. One of the computers is currently connected with an ethernet cable and it's showing the exact same symptoms as the one connected via wi-fi. The other 2 PCs don't have the same issue.

Thanks for answering, really appreciate it.

Yes, they are all using the same network. One of the computers is currently connected with an ethernet cable and it's showing the exact same symptoms as the one connected via wi-fi. The other 2 PCs don't have the same issue. Thanks for answering, really appreciate it.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 réiteach 59847 freagra

I want you to list each computer. The type, Windows, Firefox ver, and all the protection programs each is using.

Also, open the settings on the modem. Does each system have the same settings?

I want you to list each computer. The type, Windows, Firefox ver, and all the protection programs each is using. Also, open the settings on the '''modem.''' Does each system have the same settings?

Úinéir na ceiste

1) Dell Inspiron laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 2) Dell inspiron laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 (this one has the issue) 3) Sony Vaio laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 4) custom built desktop, Windows 10 Pro, Firefox 49.0.1

All of them use Avast! antivirus and the default windows firewall.

I assume by settings on the modem you mean IP, masks and DNS. If that's the case, they all seem to have the same settings as far as I can tell. If that's not the case, could you please specify a bit?

1) Dell Inspiron laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 2) Dell inspiron laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 (this one has the issue) 3) Sony Vaio laptop, Windows 10 single language, Firefox 49.0.1 4) custom built desktop, Windows 10 Pro, Firefox 49.0.1 All of them use Avast! antivirus and the default windows firewall. I assume by settings on the modem you mean IP, masks and DNS. If that's the case, they all seem to have the same settings as far as I can tell. If that's not the case, could you please specify a bit?
Noah_SUMO
  • Moderator
98 réiteach 613 freagra

Chanchochrist, thanks for taking the time to troubleshoot this with us!

I think we can safely rule out the network being a problem. I'm curious about what firewall & antivirus you use on the computer that has this issue. Do you have more than one antivirus or security software running on this pc?

Chanchochrist, thanks for taking the time to troubleshoot this with us! I think we can safely rule out the network being a problem. I'm curious about what firewall & antivirus you use on the computer that has this issue. Do you have more than one antivirus or security software running on this pc?

Úinéir na ceiste

Thanks for taking the time to respond!

Nope, all four computers that use this network have the exact same AV and firewall. Avast AV and the default Windows firewall.

Both of the computers presenting the problem use that configuration.

Thanks for taking the time to respond! Nope, all four computers that use this network have the exact same AV and firewall. Avast AV and the default Windows firewall. Both of the computers presenting the problem use that configuration.

Úinéir na ceiste

It's happening more frequently now. It used to be after at least an hour of having the tab open. Now it happens after just a couple of minutes.

I have no idea what to do about this, I'm having to use other browsers that I really don't like using.

It's happening more frequently now. It used to be after at least an hour of having the tab open. Now it happens after just a couple of minutes. I have no idea what to do about this, I'm having to use other browsers that I really don't like using.