Wat is de winmail.dat-bijlage?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Als mensen berichten verzenden via onjuist geconfigureerde Microsoft Outlook-e-mailclients, kan een bestand met de naam winmail.dat als een bijlage aan het bericht worden toegevoegd. Dit bestand bevat opmaakgegevens voor berichten die de bedrijfseigen TNEF-standaard van Microsoft gebruiken en voor eventuele bijlagen die met het originele bericht worden verzonden. Het bestand wordt niet door andere e-mailclients herkend. Om die reden worden bijlagen die met het originele bericht zijn verzonden niet in het berichtvenster van Thunderbird weergegeven.

Als u winmail.dat probeert te openen, zal waarschijnlijk worden gevraagd de toepassing te specificeren waarmee het bestand moet worden geopend. Omdat dit bestand een voor Microsoft bedrijfseigen Outlook/Exchange-indeling heeft, hebt u mogelijk geen toepassing geïnstalleerd die dit bestand kan decoderen en weergeven. Zelfs als uw systeem in staat is het bestand weer te geven, bevat het geen nuttige informatie.

Om te voorkomen dat dit bestand aan berichten wordt toegevoegd, kan de afzender van het bericht (of zijn of haar systeembeheerder) diverse opties configureren, zoals beschreven in dit Microsoft Support-artikel.

Er is ook een add-on voor Thunderbird met de naam LookOut, die de TNEF-bijlage (winmail.dat) probeert te decoderen en de originele bijlagen in het berichtvenster van Thunderbird probeert weer te geven. Deze add-on wordt niet door Mozilla geleverd of ondersteund, en de compatibiliteit ervan met toekomstige versies van Thunderbird wordt niet gegarandeerd. De beste oplossing is contact opnemen met de afzender van het bericht en deze informeren dat zijn of haar exemplaar van Outlook onjuist is geconfigureerd, zoals voorgesteld in het Microsoft Support-artikel.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo