Samengevoegde werkbalk

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Voor versies van Thunderbird vóór Thunderbird 115 Supernova, lees: Werkbalken aanpassen.

Voor Thunderbird 115 Supernova en nieuwer is er een ‘Samengevoegde werkbalk’ bovenaan de Tabbalk, die volledig toegankelijk is met een schermlezer en toetsenbord.

Deze werkbalk wordt gebruikt voor alle ‘Functies’, zijnde E-mail, Adresboek, Agenda, Taken, Chat en Instellingen. De werkbalk is aan te passen door te klikken met de rechtermuisknop (Control+klik op macOS) > Aanpassen….

tb115-unified-toolbar-customize

Aanpassen biedt een standaardset van knoppen die beschikbaar zijn voor alle ‘Functies’, die overeen komen met de Functiebalk die is geïntroduceerd in 102. Er zijn ook functiespecifieke knoppen beschikbaar voor elke Functie.

Volledige toetsenbordnavigatie omvat Tab- en pijltoetsen om te navigeren, Enter om een knop aan de werkbalk toe te voegen, Delete om deze te verwijderen, en Alt met pijltoetsen om knoppen te verplaatsen op de werkbalk, naast muisacties, zoals verslepen.

Zie de volgende schermafbeelding: tb-115-customize-unified-toolbar-mail-space-selected

• 1. Klik om een werkbalk aan te passen op een van de knoppen voor de gewenste Functie die u wilt aanpassen, zijnde E-mail, Adresboek, Agenda, enz.
  • 2. Dit is de Universele werkbalk voor de geselecteerde Functie die u gaat aanpassen met de huidige knoppen. Versleep de knoppen naar een andere plaats, of gebruik het contextmenu (Control-klik op macOS, rechtermuisknop op Windows en Linux) om de knoppen te verplaatsen. U kunt ook het toetsenbord gebruiken: Tab om een knop te selecteren, Delete om deze te verwijderen en Alt met pijltoetsen om knoppen te verplaatsen op de werkbalk, en Enter om een knop aan de werkbalk toe te voegen.
  • 3. Dit zijn de knoppen die beschikbaar zijn voor de specifieke geselecteerde Functie.
  • 4. Dit zijn de knoppen die beschikbaar zijn voor alle Functies, inclusief de geselecteerde Functie.
  • 5. Dit is de Knopstijl. De standaard is Pictogrammen naast tekst

Probeer het uit: experimenteer met wat knoppen en verschillende volgordes. Probeer de contextmenu’s op de knoppen door er met uw rechtermuisknop op te klikken (Control-klik op macOS). U kunt de standaardinstellingen van de werkbalk altijd terugzetten door op Standaardwaarde herstellen te klikken. Als u klaar bent met aanpassen, klik dan op Opslaan.