Split tunneling – Mozilla VPN gebruiken met specifieke apps in Windows, Linux en Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Mozilla VPN beschikt over een functie Split Tunneling, waarmee u kunt kiezen welke apps met de VPN verbinden, terwijl andere apps rechtstreeks zonder bescherming met het internet mogen verbinden.

Volg de volgende stappen om Split Tunneling op uw apparaat in te stellen:

Mozilla VPN moet zijn uitgeschakeld om app-toestemmingen te bewerken.
  1. Open Mozilla VPN en tik op het pictogram Instellingen vpn settings icon.
  2. Tik (of klik) op Netwerkinstellingen.
  3. Tik (of klik) op App-toestemmingen.
  4. Tik (of klik) op de schakelaar naast Alle apps met VPN beschermen.
    split tunnel

In Linux wordt Split Tunneling alleen ondersteund als aan de volgende twee voorwaarden wordt voldaan:

1. Control groups versie 1 is ergens gemount (dit zou het geval moeten zijn voor elke op Debian gebaseerde distributie).
  2. De gebruiker draait een desktopomgeving gebaseerd op GTK. Dit zou Gnome, Unity, MATE en Cinnamon moeten omvatten (merk wel op dat KDE en XFCE ontbreken).