Sommige video’s worden niet op de achtergrond afgespeeld

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox voor Android kan doorgaan met het afspelen van video, zelfs als u naar een ander tabblad of app wisselt. Websites kunnen echter individueel vaststellen of het tabblad actief is en ervoor kiezen de video te pauzeren in plaats van op de achtergrond te laten afspelen, en een aantal populaire videowebsites doen dat ook. We blijven Firefox voor Android verbeteren om daarmee beter aan de vraag van onze gebruikers te voldoen, en u kunt deze functie op andere videowebsites blijven gebruiken.

Hoe kan dit gebeuren?

Wanneer een webpagina naar een ander tabblad wordt verplaatst, activeert de Page Visibility-API een visibilitychange-gebeurtenis met betrekking tot de zichtbaarheid van de pagina. Sommige websiteontwikkelaars kunnen hun website zo configureren dat deze gebeurtenissen worden gedetecteerd, en het afspelen van video pauzeren. Naast de Page Visibility-API kunnen websites kiezen voor het pauzeren van video zodra de gebruiker de volledigschermspeler verlaat, door een fullscreenchange-gebeurtenis te detecteren die door de Fullscreen-API werd geactiveerd.

Hoe kan ik dit verhelpen?

Het beschreven gedrag is normaal en verwacht wanneer een website op deze manier voor het gebruik van de visibilitychange- of fullscreenchange-gebeurtenis heeft gekozen. Het gedrag kan echter worden uitgeschakeld door te voorkomen dat de normale gebeurtenissen worden geactiveerd.

Als voorbeeld kan een extensie naar visibilitychange- en fullscreenchange-gebeurtenissen luisteren en deze onderscheppen, zodat een website niet kan reageren op een tabblad dat wordt verborgen.

Bezoek Video Background Play Fix om een voorbeeld van zo’n extensie te zien of te installeren.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support