Uw leeservaring aanpassen in Pocket Premium

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Lettertypen en leesopmaken

In Pocket voor Android en de website van Pocket kunt u uw eigen perfecte leeservaring creëren door uw beeldinstellingen aan te passen. Hieronder vindt u een korte beschrijving van wat er kan worden gewijzigd:

Lettertypen

Naast de twee met Pocket geleverde lettertypen (Blanco en Graphik), bevat Pocket Premium 8 extra lettertypen die mooi en uniek zijn, waaronder Ideal Sans, Inter, Plex Sans, Sentinel, Tiempos, Vollkorn, Whitney en Zilla Slab.

Regelhoogte

Het aanpassen van de regelhoogte vergroot en verkleint de verticale afstand tussen tekstregels, waardoor u de hoeveelheid tekst op het scherm kunt aanpassen.

Marges

Het aanpassen van marges bepaalt hoeveel tekst er op elke regel past en welke afstand er is tussen de tekst en de zijkanten van uw scherm. Om uw beeldinstellingen aan te passen in Pocket voor Android:

1. Open een artikel.
  2. Tik op de knop ●●●.
  3. Tik op Beeldinstellingen.
Pocket Display

Uw beeldinstellingen aanpassen op de website van Pocket

Open het artikel en klik vervolgens op de knop aA in de rechterbovenhoek om de beeldinstellingen te openen.

Display settings WEB

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn tekstopties terugzetten naar de standaardwaarden?

Hoewel we nog geen knop hebben om de tekstopties terug te zetten naar de standaardwaarden, kunt u hieronder de standaardinstelling voor elke optie vinden:

• Standaardlettertype: Blanco.
  • Standaard tekstgrootte: tik op de - (minteken) om de tekstgrootte zo veel mogelijk te verkleinen, en tik vervolgens vijf keer op de + (plus).
  • Standaard regelhoogte: tik op de - (minteken) om de regelhoogte zo veel mogelijk te verkleinen, en tik vervolgens drie keer op de + (plus).
  • Standaardmarge: tik op de - (minteken) om de marge zo veel mogelijk te verkleinen, en tik vervolgens twee keer op de + (plus).

Welke talen ondersteunen de ingebouwde lettertypen?

Alle beschikbare lettertypen in Pocket ondersteunen het Latijnse alfabet. De volgende Premium lettertypen ondersteunen ook het Cyrillische alfabet: Graphik, Ideal Sans, Inter, Plex Sans, Vollkorn.

Voegen jullie in de toekomst meer lettertypen toe?

We overwegen graag meer lettertype-opties in de toekomst.

Welke platformen bieden deze aangepaste weergavefuncties?

Deze opties voor leesaanpassingen zijn beschikbaar in Pocket voor Android en de website van Pocket.