Vastgemaakte tabbladen - Favoriete websites open en via een klik bereikbaar houden

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Via vastgemaakte tabbladen kunt u uw favoriete webtoepassingen, zoals Facebook, Gmail en Twitter, altijd open houden en via één klik bereiken. Vastgemaakte tabbladen zijn klein, kunnen niet per ongeluk worden gesloten en worden bij het starten van Firefox automatisch geopend. Dit artikel beschrijft de functies van vastgemaakte tabbladen en toont hoe u ze kunt gebruiken.

Waarom zou ik vastgemaakte tabbladen gebruiken?

Het internet bevat nu een flink aantal websites die meer als programma’s dan als statische webpagina’s worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn populaire websites als Facebook en Gmail – deze worden gebruikt voor het volbrengen van taken (of voor het voorkomen van het volbrengen van taken), werken zichzelf bij en laten u weten wanneer ze zijn gewijzigd. Met vastgemaakte tabbladen kunt u een website aan de linkerkant van de tabbladenstrook vastmaken, zodat deze altijd bereikbaar is.

pinned tab 57 Win pinned tab 57 Pin tab 29 - Win Pin tab 29 - Mac Pin tab 29 - Lin

Hoe maak ik een vastgemaakt tabblad?

De eenvoudigste manier om het nut van vastgemaakte tabbladen te zien is door er een te maken.

 • Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het tabblad waarvan u een vastgemaakt tabblad wilt maken en selecteer Tabblad vastmaken in het menu.


Probeer het uit: probeer een vastgemaakt tabblad van een van uw favoriete websites (e-mail, internetradio, sociale netwerken) te maken. Ze zijn eenvoudig aan te maken en superhandig.

Hoe verwijder ik een vastgemaakt tabblad?

Het terugzetten van een vastgemaakt tabblad naar een normaal tabblad is eenvoudig.

 • Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het vastgemaakte tabblad en selecteer Tabblad losmaken in het menu.

Waarin verschillen vastgemaakte tabbladen van normale tabbladen?

 • Vastgemaakte tabbladen zijn klein – ze tonen alleen het pictogram van de website, niet de titel – en bevinden zich aan de linkerkant van de tabbladenstrook.
 • Vastgemaakte tabbladen hebben geen sluitknop, zodat u ze niet per ongeluk kunt sluiten.
  • U kunt ze nog steeds sluiten door er met de rechtermuisknop op te klikkenop te klikken terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt en Tabblad sluiten in het menu te selecteren.
 • Vastgemaakte tabbladen laten u via een blauwe markering weten of ze zijn gewijzigd.
  • Als u bijvoorbeeld Gmail als vastgemaakt tabblad hebt ingesteld en u een ander tabblad gebruikt terwijl een nieuw e-mailbericht wordt ontvangen, zal uw Gmail-tabblad oplichten.
 • Alle vastgemaakte tabbladen die u bij het sluiten van Firefox had ingesteld zullen weer als vastgemaakte tabbladen worden geopend wanneer u Firefox opnieuw start.
 • Koppelingen naar andere websites worden in een nieuw tabblad geopend, zodat uw vastgemaakte tabblad niet wordt gewijzigd.
  • Veel webtoepassingen, zoals Facebook, doen dit al, maar een vastgemaakt tabblad zorgt ervoor dat dit ook gebeurt als de website niet is ingesteld om dit te doen.

Ik ondervind problemen

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support