Forumregels en -richtlijnen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Deze pagina bevat regels en richtlijnen voor het gebruik van de Mozilla Support-forums. Bekijk ook de Mozilla Community Participation Guidelines en onze Juridische kennisgevingen. We zijn van goede trouw bij het omgaan met overtredingen; alleen gebruikers die herhaaldelijk of overduidelijk de regels overtreden, zullen worden gewaarschuwd of verbannen.

Beheerders hebben het laatste woord in het aanpassen, interpreteren en toepassen van deze regels.

Noot: als u merkt dat iemand een regel overtreedt of zich op een andere twijfelachtige manier gedraagt, probeer dit dan niet zelf af te handelen. Breng een moderator of beheerder op de hoogte door naast het bericht op ‘Misbruik melden’ te klikken. U kunt ook contact opnemen met een communitybeheerder. Zie dit artikel voor een lijst van FAQ’s en problemen waarmee een beheerder kan helpen.

Besproken onderwerpen in het ondersteuningsforum

Geplaatste berichten in het ondersteuningsforum moeten vragen zijn over het gebruik van producten die op de startpagina van Mozilla Support worden vermeld, of anders antwoorden op die vragen. Gebruikers die berichten over andere zaken dan ondersteuningsaanvragen voor die Mozilla-producten plaatsen, zullen naar een alternatief discussieforum of, wanneer van toepassing, naar een andere bron worden verwezen, en de vraag zal als ‘off-topic’ worden gemarkeerd. (Medewerkers: zie Off-topicvragen.)

Ondersteuningsaanvragen plaatsen

Maak één nieuwe conversatie aan en alleen één conversatie voor elk onderwerp waar u hulp bij nodig hebt.

Gebruik geen bestaande conversaties die door anderen zijn gestart, ook als ze over hetzelfde onderwerp lijken te gaan. Stel in plaats daarvan een nieuwe vraag.

Spam

Berichten van gebruikers die forumspam plaatsen, zullen worden verwijderd. Als een bericht dat anderszins gepast is koppelingen bevat die als spam kunnen worden beschouwd, zullen deze koppelingen worden verwijderd.

Afbeeldingen en andere media

U kunt afbeeldingen toevoegen, zoals een ‘schermafdruk’ van uw computerscherm. Toegevoegde afbeeldingen of andere media moeten hulp bieden bij het uitleggen van een probleem met Firefox of oplossing hiervoor. Ongepaste media zullen worden verwijderd. Noot: basale instructies voor het maken van een schermafbeelding worden gegeven in Hoe maak ik een schermafbeelding van mijn probleem?

Gevoelige informatie

Plaats geen gevoelige informatie. Moderators zullen persoonlijke informatie uit berichten verwijderen om uw privacy te beschermen.

Koppelingen

Plaats liever een koppeling naar inhoud dan dat u de volledige inhoud plaatst, tenzij u de houder van het auteursrecht bent of toestemming van de houder van het auteursrecht hebt.

Plaats geen koppelingen naar externe downloadsites voor Mozilla-producten. Externe websites halen soms de verkeerde builds op of voegen kwaadwillende software toe aan de download. Moderators kunnen koppelingen naar externe downloadsites verwijderen.

Plaats geen rechtstreekse koppelingen naar uitvoerbare bestanden. Moderators kunnen deze koppelingen verwijderen om gebruikers tegen potentieel kwaadwillende downloads te beschermen. (U kunt een koppeling naar de webpagina die de bestandsdownload bevat plaatsen, maar deze kan ook worden verwijderd als een moderator vindt dat de inhoud van de webpagina schadelijk kan zijn of als de koppeling naar de webpagina spam betreft.)

Taal en gedragscode

Gebruik geen obscene, ontuchtige, seksueel getinte, stuitende of overmatig gewelddadige taal.

Maak u niet schuldig aan lastigvallen, beledigen, bespotten, uitlokken, vernederen of persoonlijk aanvallen van andere forumleden. Wees vriendelijk, ook als anderen dat niet zijn.

Doe niet aan overmatig ‘porren’ van een conversatie (alleen berichten plaatsen om een conversatie boven in de lijst te krijgen).Medewerkers die aan de Contributor Quality Training deelnemen, kunnen hier klikken voor hoofdstuk 5.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo