Firefox beheren met Microsoft Endpoint Manager (Intune)

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Eerste instellingen

1. Download het sjabloon Firefox ADMX van onze Github-pagina.
  2. Meld u aan bij Microsoft Endpoint Manager op https://endpoint.microsoft.com.
  3. Klik op Apparaten en daarna op Configuratieprofielen (https://endpoint.microsoft.com/#blade/Microsoft_Intune_DeviceSettings/DevicesMenu/configurationProfiles).
  4. Klik op Profiel maken.
  5. Selecteer Windows 10 en hoger als het platform en Aangepast als het profiel en klik daarna op Aanmaken.
  6. Typ Firefox-configuratie of een andere beschrijvende naam.
  7. Voer optioneel een beschrijving in.
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Toevoegen.
  10. Voer een naam in als Firefox ADMX.
  11. Voer optioneel een beschrijving in.
  12. Voer voor de OMA-URI ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ConfigOperations/ADMXInstall/Firefox/Policy/FirefoxAdmx in.
  13. Selecteer String als gegevenstype.
  14. Kopieer alle tekst uit het bestand firefox.admx naar het veld Waarde.
  15. Klik op Toevoegen.

Individueel beleid toevoegen

1. Meld u aan bij Microsoft Endpoint Manager op https://endpoint.microsoft.com.
  2. Klik op Apparaten en daarna op Configuratieprofielen (https://endpoint.microsoft.com/#blade/Microsoft_Intune_DeviceSettings/DevicesMenu/configurationProfiles).
  3. Klik op het profiel dat u eerder hebt gemaakt.
  4. Klik in de zijbalk op Eigenschappen onder Beheren.
  5. Klik op Bewerken (naast Configuratie-instellingen).
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Voer een OMA-URI in voor het beleid dat u wilt wijzigen.
  8. Voer de waarde in voor het beleid dat u wilt wijzigen.
  9. Klik op Toevoegen.

Alle OMA-URI’s en waarden voor Firefox-beleid vindt u opgesomd op:

https://github.com/mozilla/policy-templates/blob/master/README.md

Noot: als u reeksen of sleutel-waardepaarlijsten invoert, dient u  als scheidingsteken te gebruiken. Zie de voorbeelden in README.md.