Firefox werkt niet meer met bepaalde versies van Windows XP

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Windows XP met Service Pack 2 is de minimale Windows-versie die aan de systeemvereisten van Firefox voldoet. Hier wordt uitgelegd hoe u kunt zien welke versie van Windows XP u gebruikt, en wat u kunt doen als u Service Pack 1 of lager gebruikt.

Noot: het is het beste om een upgrade naar de nieuwste versie van Windows uit te voeren, als dat voor u mogelijk is. Microsoft biedt geen beveiligingspatches meer aan voor Windows XP.

Controleren welk Windows XP Service Pack op uw computer is geïnstalleerd

1. Klik op de knop Start van Windows en open het Configuratiescherm.
  2. Klik op de koppeling Prestaties en onderhoud (alleen in Categorieweergave) en daarna op Systeem om het venster Systeemeigenschappen te openen.
  3. Selecteer hierin het tabblad Algemeen. Binnen de informatie op het tabblad Algemeen wordt vermeld welk Service Pack is geïnstalleerd (als dit zo is).
WinXP-SP3

Service Pack 2 of 3

Als Service Pack 2 of Service Pack 3 wordt vermeld, voldoet uw systeem aan de vereisten voor de nieuwste Firefox-versie. Bekijk voor meer informatie het artikel Hoe kan ik de nieuwste versie van Firefox verkrijgen in Windows XP of Vista?

Service Pack 1 of helemaal niets

Als Service Pack 1 of helemaal niets wordt vermeld, voldoet uw systeem niet aan de systeemvereisten van Firefox. De enige populaire webbrowser die nog wordt bijgewerkt met beveiligingspatches voor oudere versies van Windows XP is Opera.

Bezoek de Opera-website om Opera te downloaden en te installeren.

Noot: Opera 36 is de laatste ondersteunde versie voor Windows XP. Volgens Opera’s versieopmerkingen van 4 mei 2016: “As of Opera 37, the minimal system requirement for Windows users is Windows 7. Windows XP and Vista will no longer receive feature updates, only security and stability updates”.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.