Verbindingsinstellingen in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Uw organisatie of internetserviceprovider kan het gebruik van een proxy aanbieden of vereisen. Een proxy treedt op als intermediair tussen uw computer en het internet. Een proxy onderschept alle aanvragen naar het internet, en kijkt of deze aan de aanvraag kan voldoen door gebruik te maken van zijn buffer (cache). Proxy’s worden gebruikt om prestaties te verbeteren, aanvragen te filteren en uw computer voor het internet te verbergen en daarmee de veiligheid te verbeteren. Proxy’s zijn vaak onderdeel van een firewall van een bedrijf.

Verbindingsinstellingen voor het gebruik van een proxy kunnen als volgt in de optiesvoorkeuren van Firefox worden ingesteld:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Ga in het paneel Algemeen naar de sectie NetwerkproxyNetwerkinstellingen.
  3. Klik op Instellingen…. Het dialoogvenster Verbindingsinstellingen wordt geopend.
    Fx60ConnectionSettings Fx63ConnectionSettings
  • Geen proxy: kies hiervoor als u geen proxy wilt gebruiken.
  • Proxyinstellingen voor dit netwerk automatisch detecteren: kies hiervoor als u wilt dat Firefox automatisch de proxyinstellingen voor uw netwerk detecteert.
  • Proxyinstellingen van systeem gebruiken: kies hiervoor als u de proxyinstellingen die voor uw besturingssysteem zijn geconfigureerd wilt gebruiken.
  • Handmatige proxyconfiguratie: kies hiervoor als u over een lijst van een of meer proxyservers beschikt. Vraag uw systeembeheerder naar de configuratiegegevens. Elke proxy vereist een hostnaam en een poortnummer.
    • Als voor alle protocollen dezelfde proxynaam en poortnummer wordt gebruikt, vink dan Deze proxyserver voor alle protocollen gebruiken aan.
    • Geen proxy voor: lijst van hostnamen of IP-adressen die niet via de proxy zullen worden benaderd. Gebruik <local> om het gebruik van proxy’s te omzeilen voor alle hostnamen die geen punten bevatten.
  • URL voor automatische proxyconfiguratie: kies hiervoor als u over een proxyconfiguratiebestand (.pac) beschikt. Voer de URL in en klik op OK om wijzigingen op te slaan en de proxyconfiguratie te laden.
    • Opnieuw laden: deze knop laadt de op dat moment beschikbare proxyconfiguratie.
Noot: het dialoogvenster Verbindingsinstellingen toont tevens extensies die bepalen hoe Firefox verbinding maakt met het internet. U kunt deze extensies uitschakelen door op Extensie uitschakelen te klikken.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support