Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

In Firefox kunt u labels aan bladwijzers toevoegen, zodat u deze tijdens het zoeken kunt categoriseren en met sleutelwoorden kunt herkennen.

Labels voor bladwijzers maken

Een label voor een nieuwe bladwijzer maken

Wanneer u op de ster klikt om een bladwijzer voor een nieuwe pagina te maken, wordt een venster geopend waarmee u de naam en locatie van een bladwijzer kunt bewerken en hieraan labels kunt toevoegen.

De afbeelding ‘bookmark 57 win’ bestaat niet.Fx89EditBookmark

Labels voor bestaande bladwijzers maken

1. Ga naar de bladwijzer van de pagina waarvoor u een label wilt maken.
  2. Klik op de ster om de prompt Deze bladwijzer bewerkenBladwijzer bewerken te openen.
    bookmark tags 57Bookmarks tags Fx89
  3. Voer in het veld Labels de labels in.

Uw labels hergebruiken

Als u eenmaal labels voor enkele bladwijzers hebt gemaakt, kunt u deze hergebruiken:

1. Klik naast het veld Labels op de pijl-omlaag.
  2. Plaats een vinkje naast elk label dat u aan de bladwijzer wilt toevoegen.
    bookmark tag boxes 57Reuse tags Fx89

Labels bewerken in de Bibliotheek

Om labels te wijzigen via het venster Bibliotheek:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Open in het venster Bibliotheek de map waarin u de bladwijzer hebt opgeslagen.
  3. Selecteer de bladwijzer die u wilt bewerken. Het onderste gedeelte van het venster Bibliotheek zal informatie over de bladwijzer weergeven.
  4. Voeg labels toe of verwijder deze door het veld Labels te bewerken of door de pijl-omlaag te gebruiken om vinkjes voor bestaande labels toe te voegen of te verwijderen.

Bookmark_Library Bookmark_Library_Mac Bookmark_Library_Linux

Zoeken binnen labels

Typ eenvoudig in de adresbalk. Firefox geeft dan ook pagina’s met bladwijzers weer met labels die aan uw zoekopdracht voldoen.

tag search wintag search fx29tag search 57

Labels gebruiken om uw bibliotheek te ordenen

Om toegang tot uw labels te krijgen in de bibliotheek:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik aan de linkerkant van het venster Bibliotheek op het pijltje naast het item Labels. De lijst met labels wordt uitgevouwen.
  3. Klik op een label om te zien welke bladwijzers eraan zijn gekoppeld.
  4. Dubbelklik op een bladwijzer in de lijst om deze in Firefox te openen.

Een label hernoemen

Om uw labels in de Bibliotheek te benaderen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik aan de linkerzijde van het venster Bibliotheek op de pijl naast het item Labels. De lijst met labels wordt uitgevouwen.
  3. Klik op het label dat u wilt hernoemen.
  4. Voer rechts onderaan het scherm een nieuwe naam voor het label in.