Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Nadat u een bladwijzer voor een pagina hebt gemaakt, hebt u de mogelijkheid ‘labels’ aan de bladwijzer toe te voegen. Een label helpt u bij het identificeren van een bladwijzer die u hebt gemaakt. Deze labels worden gebruikt om bladwijzers beter te kunnen categoriseren, zodat u deze in zowel uw menu als tijdens het zoeken kunt vinden.

Een label voor een nieuwe bladwijzer maken

Nadat u een bladwijzer voor een pagina maakt, wordt bij nogmaals op de ster klikken het paneel Deze bladwijzer bewerken geopend. Voor methoden voor het toevoegen van een nieuwe bladwijzer, zie Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Wanneer u voor het eerst een bladwijzer voor een pagina maakt, wordt het paneel Bladwijzer voor deze pagina gemaakt geopend.

Fx47PageBookmarked

Voor methoden over het toevoegen van een nieuwe bladwijzer, zie Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Via het veld Labels kunt u een lijst van labels invoeren die u aan de nieuwe bladwijzer wilt koppelen. Wanneer u meer dan één label gebruikt, gebruikt u een komma om deze te scheiden.

Als u bijvoorbeeld een bladwijzer voor de pagina http://www.amazon.com hebt gemaakt, zou u labels als winkelen, boeken en cadeaus aan deze bladwijzer kunnen toevoegen.

bookmark tag fx29

Door nogmaals op de ster te klikken, wordt het paneel Deze bladwijzer bewerken geopend. bookmark tag fx47

U kunt ook labels toevoegen die u eerder hebt gebruikt, door op de pijl-omlaag naast het veld Labels te klikken. Plaats een vinkje naast elk label dat u aan de bladwijzer wilt toevoegen.

bookmark tag more fx29 bookmark tag more fx47

Labels voor bladwijzers bewerken

Als u labels voor een bestaande bladwijzer wilt bewerken of verwijderen, kunt u dat op één van de volgende manieren doen.

Via de bladwijzerster

Om labels te wijzigen via de bladwijzerster:

1. Open de pagina met de bladwijzer die u wilt bewerken.
  2. Klik op de gevulde (gele) ster in de locatiebalk. Het veld Bladwijzer bewerken zal verschijnen.
  3. Voeg labels toe of verwijder ze door het veld Labels te bewerken of door de pijl-omlaag te gebruiken om vinkjes voor bestaande labels toe te voegen of te verwijderen.

Via het venster Bibliotheek

Om labels te wijzigen via het venster Bibliotheek:

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Open in het venster Bibliotheek de map waarin u de bladwijzer hebt opgeslagen (bv. Bladwijzermenu of een submap die u hebt aangemaakt).
  3. Selecteer de bladwijzer die u wilt bewerken. Het onderste gedeelte van het venster Bibliotheek zal informatie over de bladwijzer weergeven.
  4. Voeg labels toe of verwijder deze door het veld Labels te bewerken of door de pijl-omlaag te gebruiken om vinkjes voor bestaande labels toe te voegen of te verwijderen.

Bookmark_Library Bookmark_Library_Mac Bookmark_Library_Linux

Labels gebruiken

Awesome bar

Labels zijn zeer handig wanneer ze met de Awesome bar-functie worden gebruikt. Wanneer u iets in de locatiebalk typt, zullen de resultaten voor autoaanvullen items bevatten die met labels overeenkomen. Als u bijvoorbeeld http://www.amazon.com hebt gelabeld met winkelen, boeken en cadeaus, kunt u de hele of een gedeelte van elke labelnaam intypen. De locatiebalk zal de gelabelde bladwijzers in de lijst van resultaten voor autoaanvullen bevatten.

tag search win tag search fx29

Voor meer informatie, zie het artikel Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk.

Bibliotheek

U kunt een label als een ‘virtuele’ bladwijzermap beschouwen. In tegenstelling tot reguliere bladwijzermappen kan een bladwijzer zich in meerdere virtuele mappen bevinden. Om toegang tot uw labels te krijgen in de Bibliotheek:

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Klik aan de linkerkant van het venster Bibliotheek op het pijltje naast het item Labels. De lijst met labels wordt uitgevouwen.
  3. Klik op een label om te zien welke bladwijzers eraan zijn gekoppeld.
  4. Dubbelklik op een bladwijzer in de lijst om deze in Firefox te openen.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.