Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 11889
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: update for Firefox 4 + kielenhuolto
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Tämä artikkeli kertoo toiminnosta, joka on saatavilla Firefoxin versiossa 3.5, yksityisestä selauksesta, jonka avulla voit selata verkkoa ilman, että Firefox tallentaa tietoja sivustoista, joilla olet käynyt:

• Voit käyttää tätä toimintoa [[Updating Firefox|päivittämällä Firefox 3.5:een]].
  • Löydät tietoja selaushistorian poistamisesta Firefox 3.0.x:ssä artikkelista Clearing Private Data.

Firefox 3.5 ja uudemmat sisältävät yksityisen selauksen, jolla voit selata verkkoa tallentamatta mitään tietoja sivuista, joilla olet käynyt. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja ei tallenneta yksityisessä selauksessa ja kuinka toimintoa käytetään.

Kun selaat verkkoa, Firefox auttaa sinua muistamaan tärkeitä tietoja puolestasi – sivustoja, joilla olet käynyt, tiedostoja, joita olet ladannut ja paljon muuta. On myös hetkiä, kun et halua muiden tietokoneen käyttäjien näkevän näitä tietoja. Olet saattanut esimerkiksi käyttää jaettua tietokonetta syntymäpäivälahjan hankintaan.

Yksityinen selaus ei tee sinusta tuntematonta Internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi tai sivut itse voivat edelleen seurata, millä verkkosivuilla olet käynyt.

Mitä yksityinen selaus ei säilytä?

• Vierailtuja sivuja: Sivuhistoriaan, arkistoon eikä osoitepalkin osoitelistaan lisätä yhtään uutta sivua.
  • Hakuja tai lomaketietoja: Mitään, mitä kirjoitat tekstilaatikoihin tai hakupalkkiin, ei lisätä automaattisen lomakkeentäytön listaan.
  • Salasanoja: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauslistan kohteita: Lataamasi tiedostot eivät jää näkyviin Lataukset-listaan suljettuasi yksityisen selauksen.
  • Evästeitä: Verkkosivujen luomia tiedostoja, jotka säilövät tietoja tietokoneellesi, kuten sivustokohtaisia asetuksia, ei säilytetä. Voit lukea lisätietoa evästeistä artikkelista Evästeet - tiedot, jotka verkkosivu tallentaa tietokoneellesi.
  • Välimuistin tiedostoja: Väliaikaisia Internet-tiedostoja tai välimuistin tiedostoja ei tallenneta ennen kuin lopetettuasi yksityisen selauksen.
Huomaa:
  • Jos luot uuden kirjanmerkin käyttäessäsi yksityistä selausta, sitä ei poisteta lopettaessasi yksityisen selauksen.
  • Jos tallennat tiedostoja tietokoneellesi yksityinen selaus -tilassa, niitä ei poisteta yksityisen selaamisen loppuessa. Kaikki tiedostot, jotka avaat ulkoisessa ohjelmassa, kuitenkin poistetaan järjestelmän väliaikaistiedostokansiosta, eikä yksikään tiedosto näy Lataukset-listassa.

Kuinka otan käyttöön yksityisen selauksen?

Aloittaaksesi yksityisen selauksen:

1. Valitse Firefox-ikkunan yläosassa Valitse valikkopalkista Firefox-valikko (Työkalut-valikko Windows XP:llä)Työkalut-valikkoTyökalut-valikko ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.

Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1
Eikö löydy? Jos Siirry yksityinen selaus -tilaan ei löydy Työkalut-valikosta, et käytä Firefoxin viimeisintä versiota. Voit käyttää tätä toimintoa [[Updating Firefox|päivitettyäsi Firefox 3.5:een tai uudempaan]].
  1. Kun siirryt yksityiseen selaukseen, Firefox ilmoittaa, että se tallentaa avoimet ikkunasi ja välilehtesi, jotta voit palata niihin lopetettuasi yksityisen selauksen. Napsauta Siirry yksityiseen selaustilaan jatkaaksesi.

Private Browsing Win2

Private Browsing Mac2

Private Browsing Lin2
    • Valitse "Älä näytä tätä viestiä uudestaan" -valintalaatikko, jos et halua vastaanottaa tätä viestiä seuraavalla kerralla, kun aloitat yksityisen selaamisen.
  2. Siirryt tämän jälkeen yksityiseen selaukseen ja tietoikkuna avautuu.

Private Browsing Win3Private Browsing Mac3Private Browsing Lin3

Kun käytät yksityistä selausta, Firefox-ikkunan otsikssa lukee (Yksityinen selaus)Firefox-valikko muuttuu violetiksi (Windows XP:ssä ikkunan otsikossa lukee tämän sijaan (Yksityinen selaus)) istuntosi ajaksi.

Kuinka lopetan yksityisen selauksen?

Lopettaaksesi yksityisen selaamisen:

1. Valitse Firefox-ikkunan yläsosasta Valitse valikkopalkista Firefox-valikko (Työkalut-valikko Windows XP:ssä),Työkalut-valikkoTyökalut-valikko ja valitse Lopeta yksityinen selaus.

Private Browsing Win4

Private Browsing Mac4

Private Browsing Lin4
  2. Ikkunat ja välilehdet, jotka sinulla oli avoinna ennen yksityistä selaamista, ilmestyvät ja voit käyttää Firefoxia normaalisti. Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)Firefox-valikon väri muuttuu takaisin oranssiksi (Windows XP:ssä Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)), kun yksityinen selaus on lopetettu.

Kuinka käynnistän Firefoxin aina yksityisessä selaustilassa?

Asetusikkuna sisältää asetuksen, jolla Firefox voidaan avata aina yksityiseen selaustilaan.

Jos siirryt yksityiseen selaukseen tällä tavoin, Firefox-ikkunan otsikossa ei lue (Yksityinen selaus)Firefox-valikko ei muutu violetiksi (Windows XP:ssä Firefox-ikkunan otsikossa ei lue (Yksityinen selaus)), mutta Firefox ei säilytä tietoja kuten yllä on mainittu.
  1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .

Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.

• Valitse Firefox säilyttää -alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.
    Fx60HistorySettings-UseCustomFx63CustomHistory]
    1. Valitse valintalaatikko Käynnistä Firefox automaattisesti yksityisessä selaustilassaPysyvä yksityinen selaus -tila.

Private Browsing Win5Private Browsing Mac5Private Browsing Lin5
    2. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.