Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä | Ohje

Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä

Kirjanmerkit ovat linkkejä, joiden avulla on helppoa palata suosikkisivuilleen. Tässä artikkelissa käsitellään kirjanmerkkien luomisen ja hallinnoimisen perusteet.

Huomaa: Kirjanmerkkejä kutsutaan Suosikeiksi Internet Explorerissa.

Kirjanmerkin luominen

Kirjanmerkin luominen on helppoa — napsauta vain tähteä!

Luo kirjanmerkki napsauttamalla osoitepalkin tähti-kuvaketta. Tähti muuttuu keltaiseksisiniseksi ja kirjanmerkkien Järjestelemättä-kansioon luodaan kirjanmerkki sivusta, jolla olet.
bookmarks-win1 bookmarks-mac1

Kirjanmerkin nimen muuttaminen tai tallennuspaikan selvittäminen

1. Muokkaa luomasi kirjanmerkin ominaisuuksia napsauttamalla tähteä uudelleen, jolloin aukeaa pieni Muokkaa kirjanmerkkiä -ikkuna.
    bookmarks-win2 bookmarks-mac2
    • Muokkaa kirjanmerkkiä -ikkunassa voit muuttaa näitä ominaisuuksia:
      • Nimi: Tämä on kirjanmerkin nimi, jonka Firefox näyttää valikoissa.
      • Kansio: Valitse kansio, johon haluat kirjanmerkin tallettaa, valitsemalla se alasvetovalikosta (esimerkiksi Kirjanmerkkivalikko tai Kirjanmerkkipalkki). Voit valita alasvetovalikosta myös vaihtoehdon Valitse..., jolloin aukeaa luettelo kaikista kirjanmerkkikansioista.
      • Avainsanat: Voit käyttää avainsanoja kirjanmerkkien etsimiseen ja järjestelemiseen. Lisätietoa saat artikkelista Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Kun olet tehnyt muutokset, sulje Muokkaa kirjanmerkkiä -ikkuna napsauttamalla painiketta Valmis.

Kirjanmerkin luominen kaikille avoimille välilehdille

Voit luoda kirjanmerkkikansion, johon luodaan nykyisen ikkunan kaikkien avoimien välilehtien kirjanmerkit:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta välilehtipalkissa ikkunan jotain välilehteä ja valitse ponnahdusvalikosta Lisää välilehdet kirjanmerkkeihin....
  2. Anna uudelle kirjanmerkkikansiolle nimi ja valitse sen tallennuskansio.
  3. Kun olet valmis, napsauta painiketta Lisää kirjanmerkit.

BookmarkAllTabs-Win7 BookmarkAllTabs-Mac

Kirjanmerkkien löytäminen

Helpoin tapa löytää sivun kirjanmerkki, on alkaa kirjoittaa sen nimeä osoitepalkkiin. Kun kirjoitat, osoitepalkin alle tulee luettelo verkkosivuista, joille olet luonut kirjanmerkin, avainsanan tai jolla olet vieraillut. Sivuilla, joilla on kirjanmerkki on rivillään keltainensininen tähti. Napsauta vain sivua luettelosta ja Firefox avaa sivun välittömästi. Lue lisää artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla. Awesome bar - win1 Awesome bar - mac1

Kirjanmerkkien käsittely Arkisto-ikkunassa

Voit tarkastella ja järjestellä kirjanmerkkejäsi myös Arkisto-ikkunassa.

1. Avaa Arkisto-ikkuna napsauttamalla Kirjanmerkit-painiketta Bookmarks button win 2 navigointipalkin oikeassa reunassanapsauttamalla valikkopalkissa Kirjanmerkit-valikkoanapsauttamalla Firefox-ikkunan yläosassa Kirjanmerkit-valikkoa ja valitsemalla Näytä kaikki kirjanmerkit.

Avaa Arkisto-ikkuna napsauttamalla Kirjanmerkit-painiketta Bookmarks-29 ja valitsemalla Näytä kaikki kirjanmerkit.

Bookmarks Button win
  2. Luomasi kirjanmerkit sijoitetaan oletusarvoisesti Järjestelemättä-kansioon. Luomasi kirjanmerkit näet valitsemalla sen Arkisto-ikkunan sivupalkista. Kirjanmerkin kaksoisnapauttaminen avaa sen.

Kun Arkisto-ikkuna on avoinna, voit myös vetää kirjanmerkit toiseen kansioon, kuten esimerkiksi Kirjanmerkkivalikko-kansioon, jolloin luomasi kirjanmerkit näkyvät kirjanmerkkivalikossa ja kirjanmerkkipainikkeessa Bookmarks button win 2 Bookmarks button mac 2 valikkokohteina. Jos lisäät kirjanmerkit Kirjanmerkkipalkki-kansioon, ne näytetään Kirjanmerkkipalkissa.
Library-win2 Library-mac2

Kirjanmerkkipalkin käyttöön ottaminen

Kun asennat Firefoxin, kirjanmerkkipalkkia ei enää näytetä oletusarvoisesti, ellet sitten päivitä Firefoxia vanhemmasta versiosta, jossa se on ollut käytössä. Jos haluat käyttää Kirjanmerkkipalkkia, ota se käyttöön näin:

• Napsauta Firefox-ikkunan yläosassaNapsauta valikkopalkissa Firefox -painiketta ja siirry valikkoon Asetukset (Windows XP:ssä, napsauta Näytä-valikkoa ja valitse Työkalupalkit) ja valitse KirjanmerkkipalkkiNäytä-valikkoa, valitse Työkalupalkit ja valitse Kirjanmerkkipalkki.

Kirjanmerkkien synkronoiminen toisen tietokoneen tai mobiililaitteen kanssa

Firefox Sync-palvelulla jaat kirjanmerkkisi ja muita Firefoxin tietoja toisen tietokoneen tai mobiililaitteen - tai molempien - kanssa. Näiden artikkelien avulla pääset alkuun:

Kirjanmerkkien järjesteleminen

Näistä artikkeleista on apua laajan kirjanmerkkijoukon käsittelyssä:

Kirjanmerkkien tuominen, vieminen ja varmuuskopiointi

Oletko vaihtamassa selainta, tai tarvitsetko kirjanmerkit toiseen selaimeen. Näissä artikkeleissa kerrotaan, kuinka saat kirjanmerkit mukaasi:

Kirjanmerkkien ongelmanratkaisu

Ongelmia kirjanmerkkien kanssa? Etsi apua näistä artikkeleista:

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LHrvqn