Mikä on Persona ja kuinka se toimii?

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Mozilla Persona tarjoaa helpon tavan kirjautua verkkosivuille. Usean vaikeasti muistettavan käyttäjätunnuksen ja salasanan sijaan voit käyttää sähköpostiosoitettasi ja yhtä salasanaa kaikille Personaa tukeville sivuille kirjautumiseen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Persona toimii ja kuinka sen käyttö voidaan aloittaa.

Huomaa: Lue artikkelista How do I manage my Persona account? ohjeita salasanan palauttamiseen ja sähköpostiosoitteiden lisäämiseen ja poistamiseen.

Miten se toimii?

Kun luot Persona-tilin, sinulle lähetetään vahvistussähköposti, jolla Persona varmistaa, että todella omistat annetun sähköpostiosoitteen. Kun sitten käytät Personaa sisäänkirjautumiseen, verkkosivustolle annetaan sähköpostiosoitteesi, mutta ei koskaan Persona-salasanaasi. Tämä toimii samoin kuin jos näyttäisit toiselle henkilölle henkilöllisyystodistuksesi: verkkosivut voivat helposti varmistaa, että henkilöllisyystodistuksesi on aito ja että olet sama henkilö, jolle se on myönnetty.

Mitä hyötyä Mozilla Personasta on?

• Voit käyttää yhtä helposti muistettavaa kirjautumisnimeä kaikille sivustoille, jotka tukevat Personaa.
  • Sinun ei tarvitse luottaa verkkosivulle salasanaasi, sillä ne eivät saa koskaan tietää sitä. Salasanaasi ei voida myöskään varastaa, jos verkkosivulle murtaudutaan.
  • Voit käyttä Personaa niin monella sähköpostiosoitteella kuin haluat.Näin voit pitää eri verkonkäyttökohteet (koulu, työ, koti jne.) erillään.
  • Persona ei anna sähköpostipalvelusi tarjoajan seurata verkkosivuja, joilla vierailet.

Kuinka luon tilin?

Persona opastaa sinut automaattisesti rekisteröitymisvaiheiden läpi, kun yrität ensimmäisen kerran kirjautua sivustolle, joka tukee Personaa.

Jos haluat tehdä hommat valmiiksi etukäteen, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Mene osoitteeseen login.persona.org ja napsauta Rekisteröidy-painiketta.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, jota haluat käyttää, kun kirjaudut verkkosivuille. Napsauta sitten Seuraava-painiketta.
  3. Valitse salasana, jota käytetään Personan kanssa, ja napsauta Vahvista sähköpostiosoite -painiketta.

CreateAccount
  4. Etsi sähköpostistasi Personan vahvistusviesti ja napsauta siinä olevaa linkkiä. Kaikki on valmista!

Kuinka kirjaudun verkkosivustoille?

Kirjautuminen on helppoa:

1. Napsauta Personan Sign in ("kirjaudu sisään") -painiketta, tai vastaavaa, verkkosivulla, johon haluat kirjautua. Personan kirjautumisikkuna avautuu.
    Browser ID button
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja napsauta Seuraava.
  3. Uusi kenttä ilmestyy näkyviin. Kirjoita siihen salasanasi ja napsauta sitten Kirjaudu sisään.

persona-password
Huomaa: Jos olet jo kirjautunut Personaan, sinua pyydetään valitsemaan vain sähköpostiosoite, jolla haluat kirjautua. Napsauta sen jälkeen vain Kirjaudu sisään -painiketta kirjautumisikkunassa kirjautuaksesi.

Personan kirjautumisikkuna on tyhjä!

Jos napsautit kirjautumispainiketta verkkosivulla ja Personan kirjautumisikkuna avautui tyhjänä, sulje ikkuna ja napsauta kirjautumispainiketta uudestaan. Jos tämä ei toimi: