Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows.

Firefox en Thunderbird installeren een optionele service met de naam Mozilla Maintenance Service, die ervoor zorgt dat updates van de toepassing op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken.

No UAC

Hoe werkt de Mozilla Maintenance Service?

Zodra Firefox of Thunderbird een update van de toepassing downloadt, krijgt de Mozilla Maintenance Service toestemming van Windows om een update toe te laten passen, zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Tot dat moment wordt de service niet uitgevoerd, dus gebruikt deze geen systeembronnen op uw computer. Ook stopt de service zodra het updateproces begint. Lees voor meer technische details deze Mozilla Wiki-pagina.

Noot: Firefox bevat ook een functie die u kunt inschakelen die automatisch updates installeert, zelfs als Firefox niet wordt uitgevoerd. Zie dit artikel voor details.

De Mozilla Maintenance Service uitschakelen

Als u wilt dat er een vraag verschijnt wanneer updates worden toegepast, kunt u de Mozilla Maintenance Service als volgt uitschakelen:

Firefox

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Algemeen.
  3. Scroll omlaag naar de sectie Firefox-updates. (Tip: u kunt ook naar updates zoeken in het zoekveld.)
  4. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.

Thunderbird

1. Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Instellingen.Klik op de menuknop Fx89menuButton en kies Instellingen.
  2. Scroll in het paneel Algemeen omlaag naar de sectie Updates.
  3. Haal het vinkje weg naast Een achtergrondservice gebruiken om updates te installeren.

De Mozilla Maintenance Service de-installeren

Als u dat wilt, kunt u de Mozilla Maintenance Service van uw computer verwijderen.