Nettsteder ser feil eller annerledes ut enn de burde

Denne artikkelen forklarer hvordan du løser problemer med nettsteder som ikke vises riktig i Firefox eller ikke fungerer slik de burde.

Slett infokapslene og hurtiglageret

Firefox mellomlagrer nettsteder, det vil si lagrer noen filer på datamaskinen din så ikke alt må lastes ned hver gang du besøker nettsteder. Om et nettsted har fått nytt innhold, kan Firefox fremdeles bruke noe av det gamle innholdet sammen med noe av det nye, noe som kan forårsake at nettsiden vises feil. Dette løser du ved å slette infokapslene og hurtiglageret:

1. Trykk på bibliotekknappen 57 library icon, trykk Historikk og velgt Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
  1. Trykk på menyknappen New Fx Menu, velg Historikk og velg Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
Nå som infokapslene og hurtiglageret er slettet, kan du besøke nettstedet igjen for å sjekke at problemet er løst.

Tilbakestill zoom-nivået

Noen nettsteder vises ikke riktig på alle zoom-nivåer. Trykk Ctrl + 0command + 0 for å tilbakestille zoom-nivået for det nettstedet du er på. For å tilbakestille for alle nettsteder, se dokumentasjonen for det Zoom-tillegget du bruker.

Tilbakestill minste skriftstørrelse

Noen nettsteder vises ikke korrekt med minste skriftstørrelse. Slik tilbakestiller du minste skriftstørrelse:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet og rull ned til Språk og utseende.
  3. I Skriftyper-avsnittet klikker du på Avansert ….
  4. Endre Minste skriftstørrelse til Ingen.

Tilbakestill sidestil

Du kan uforvarende ha endret sidestil-innstillingen til Ingen. Slik sørger du for at Firefox bruker sidens vanlige stil:

• Trykk på Alt-tasten (eller AltGr-tasten) for å vise menylinjen i FirefoxI menylinjen på toppen av Firefox-vinduet, klikk på Vis-menyen, velg Sidestil og klikk på Vanlig.

Når siden nå bruker sin vanlig sidestil, vil den sannsynligvis vises korrekt.

Sjekk at JavaScript ikke er blokkert

Du bør sjekke om du har en utvidelse (som NoScript) eller et Internett sikkerhetsprogram (slik som brannmur, antivirus, eller antispion-programvar) som kan blokkere JavaScript. Les Innstillinger for JavaScript og for interaktive nettsider for å lære mer.

Sjekk at systemklokken er riktig

I noen tilfeller er lasting og verifikasjon av sikkert nettinnhold avhengig av rett tid, så du bør sjekke at innstillingen av dato, tid og tidssone på datamaskinen din er korrekt.

Deaktiver problematiske utvidelser eller maskinvareakselerasjon

Noen utvidelser kan forstyrre måten nettsteder vises på, eller grafikkortet og dets drivere viser ikke nettsteders innhold korrekt når maskinvareakselerasjon er aktivert. Følg instruksjonene i artikkelen Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for å se om det er noe av dette som forårsaker problemet.

Sjekk om Firefox har blokkert usikkert innhold

Firefox blokkerer potensielt skadelig, usikkert innhold på nettsider som er ment å skulle være sikre. Klikk på hengelås-ikonet Fx89Padlock i adresselinjen for å se om Firefox har blokkert usikre deler av siden. Les See Blokkering av blandet innhold i Firefox for detaljer.

Slå av Utvidet sporingsbeskyttelse for nettstedet

Noen ganger kan Utvidet sporingsbeskyttelse forårsake at et nettsted ikke fungerer når sporingsinnhold blir blokkert. Slik slår du av sporingsbeskyttelse for nettstedet:

1. Klikk på skjoldet Fx91ShieldIcon-Blue i adresselinjen for å åpne Beskyttelsespanelet.
  2. Klikk på den blå vekselbryteren Fx91ETPbluetoggle. Da lastes siden på nytt med Utvidet sporingsbeskyttelse avslått .

Det tillater at sporere lastes fra det nettstedet. Sporere vil fortsatt bli blokkert på andre nettsteder.

Rapporter nettstedet

Om det å slå av Utvidet sporingsbeskyttelse gjør at en side vises og fungerer korrekt, kan du rapportere nettstedet for å bidra til å forbedre Firefox. Les artikkelen Hvordan rapporter jeg et nettsted som ikke fungerer? for mer informasjon.

Av og til treffer du på sider om bare ikke fungerer i Firefox, selv med Utvidet sporingsbeskyttelse avslått. Om den samme siden fungerer i en annen nettleser, oppfordre vi deg til å rapportere problemet ved å besøke Webcompat.com.

Relaterte lenker

Basert på informasjon fra Websites look wrong (mozillaZine KB)