Oversettelse i Firefox

I Firefox er det lagt til en ny fullside oversettelsesfunksjon som gjør at du sømløst kan lese på nettet på det språket du foretrekker. Firefox oversetter kontinuerlig i sanntid nytt innhold etterhvert som du navigerer deg gjennom nettstedet. Denne funksjonen introduseres gradvis og vil være tilgjengelig for alle brukere fra og med Firefox versjon 118.

Merknad: Til forskjell fra andre nettlesere som baserer seg på skytjenester, lagrer Firefox teksten på din maskin. Det innebærer ingen personvernrisiko, oversettingen skjer på din maskin, ikke gjennom at din tekst sendes eksternt til tredjeparter.

Hvordan bruke oversetter-verktøylinjen

Slik oversetter du en nettside:

1. Når du besøker en nettside med et støttet språk, åpnes oversetter-panelet seg automatisk. Om det ikke skjer, klikk på oversetterikonet i verktøylinjen eller velg Oversett siden… i Firefox-menyen Hamburguer menu 1.
    Fx125Win10NorskOversetterVerktøylinjeIkon
  2. Firefox fastslår automatisk hvilket språk siden bruker. Bruk nedtrekksmenyen for å endre det.
    Fx125Win10NorskOversetterFraSprak
  3. Neste steg er å velge hvilket språk du vil ha teksten oversatt til. Velg fra den nedre nedtrekksmenyen, den er som standard satt til det første av dine foretrukne språk. For å endre det, bruk nedtrekksmenyen.
    Fx125Win10NorskOversetterTilSprak
  4. Klikk på knappen Oversett for å oversette hele siden.
    Fx125Win10NorskStartOversetting
  5. Klikk på verktøyikonet Translation toolbar icon 2 og velg Vis original for å sette siden tilbake til det originale språket.
    Bildet "FFx125Win10NorskOversetterVisOriginal" finnes ikke.

Tilpasse innstillinger for oversettelse

Slik tilpasser du oversettingsfunksjonen for din bruk:

1. Klikk på oversettelsesikonet på høyre side av verktøylinjen.
    Fx125Win10NorskOversetterVerktøylinjeIkon
  2. Klikk på tannhjulikonet oppe til høyre.
    Fx125Win10NorskOversetterApneInnstillinger
  3. Marker den innstillingen du vil aktivere.
    Translation settingsFx125Win10NorskOversetterInnstillingerStandard
  4. Et merke viser at den valgte innstillingen er aktiv.
    Translation settings 2Fx125Win10NorskOversetterInnstillingerMarkertOversettAlltid
  5. Om du velger innstillingen en gang til, fjerner du merket, noe som indikerer at innstillingen er deaktivert.
Tips: Innstillingen "Tilby alltid å oversette" kontrollerer hvorvidt panelet åpnes automatisk eller ikke.

Konfigurere installerte språk

Slik konfigurerer du de språkene du har installert:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Rull ned til innstillingene for Språk og utseende i Generelt-panelet.
  3. Under Oversettelser velger du fra listen de språkene du vil ha tilgjengelig for innebygget oversettelse i nettleseren, og klikker på Installer. Første gang du oversetter fra/til et språk, blir det automatisk installert på maskinen din. Derfor kan det være du finner noen språk allerede installert første gang du går inn i disse innstillingene.
    Fx125Win10NorskOversetterInnstillingerInstallereSprak
  4. For å avinstallere et språk, bare klikk på Fjern.
    Fx125Win10NorskOversetterInnstillingerFjerneSprak

Ofte Spurte Spørsmål (OSS)

Fungerer oversettelsesfunksjonen i Firefox for innhold som ikke er tekst, som bilder og videoer?

Nei, oversettelsesfunksjonen håndtere kun tekstinnhold på nettsider for øyeblikket, så den vil ikke oversette ikke-tekstlige elementer som bilder, videoer eller interaktive elementer.

Hva om jeg støter på en side med blandet språk eller innhold på forskjellige språk? Vil oversettelsen fremdeles fungere?

Oversettelsesfunksjonen fokuserer primært på hovedspråket på nettsiden, så den vil nok ikke klare å oversette flerspråklige sider eller innhold på en god måte.

Kan jeg få oversatt kun deler av en side, for eksempel et spesielt kapittel eller avsnitt?

For øyeblikket er oversettelsesfunksjonen designet slik at den oversetter hele siden. Den støtter ikke å oversette kun kapitler eller avsnitt.

Kan Firefox oversette sider som er passordbeskyttet eller som befinner seg bak en innlogging?

Ja, Firefox kan oversette sider som er passordbeskyttet eller som man må logge inn for å se, såfremt innholdet vises i sin helhet på skjermen din. Oversettelsesfunksjonen fungerer for enhver nettside som Firefox har tilgang til og kan gjengi.

Hvordan får jeg tilbake det originale språket på siden etter oversettelse?

For å få tilbake det originale språket på siden etter oversettelse, klikk på verktøylinjeikonet og velg Vis original.

Hvorfor må jeg installere språk?

Ved å installere språk kan Firefox utføre oversettelser lokalt på maskinen din, og slik prioritere personvernet og sikkerheten din. Mens oversettelsen pågår, laster Firefox ned delvise språkfiler til hurtiglageret i nettleseren din etterhvert som de behøves. Du kan forhåndsinstallere komplette språkpakker ved å inn i språkinnstillingene i Firefox, under Oversettelser i avsnittet Språk og utseendeGenerelt-fliken.

Hvordan kan jeg rapportere oversettelser som er feil?

Ved å rapportere feiloversettelser via dette skjemaet er du med på å forbedre oversettelser i Firefox.