Oude versies van Java zijn geblokkeerd - Java bijwerken en deblokkeren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox heeft oudere versies van de Java-plug-in onlangs op de eigen blokkeerlijst gezet, waardoor deze wordt uitgeschakeld. Dit is gebeurd omdat de oude versies kwetsbaar zijn voor aanvallen, waardoor uw computer zonder uw medeweten kan worden overgenomen en bestanden kunnen worden benaderd of gevoelige informatie, zoals uw gegevens voor internetbankieren, kunnen worden gestolen. Dit artikel beschrijft de stappen voor het bijwerken van Java en het weer werkend krijgen ervan.

Oude versies van Java zijn kwetsbaar voor aanvallen, waardoor uw computer zonder uw medeweten kan worden overgenomen en bestanden kunnen worden benaderd of gevoelige informatie, zoals uw gegevens voor internetbankieren, kunnen worden gestolen. Dit artikel beschrijft de stappen voor het bijwerken van Java en het weer werkend krijgen ervan.

Java bijwerken

Firefox blokkeert alleen kwetsbare versies van Java, dus het is zaak om Java bij te werken naar de nieuwste versie. Helaas verwijdert het installeren van een nieuwe versie van Java niet altijd oude versies van uw computer, waardoor u kwetsbaar kan blijven. U dient dus alle oudere versies van Java te de-installeren voordat u met het bijwerken verdergaat.

1. Ga naar de Java-downloadpagina en download het nieuwste Java-installatieprogramma, maar voer dit nog niet uit.
  2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Selecteer Configuratieschermvanuit het menu Start in de Windows-taakbalk. Het Configuratiescherm wordt geopend.

Open Windows 7 Control Panel
  4. Open de programmalijst van Windows.
    • (Windows Vista/7) Klik op Programma’s en dan op Programma’s en onderdelen.
    • (Windows 2000/XP) Dubbelklik op Software.
  5. Selecteer alle Java- of Java Runtime-programma’s in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  6. Om het de-installeren te beginnen:
    • (Windows Vista/7) Klik boven in het venster op Verwijderen.
    • (Windows 2000/XP) Klik rechts van de Java-vermelding op Wijzigen/Verwijderen.
      Noot: voltooi het de-installatieproces voordat u verdergaat.
  7. Voer het installatieprogramma uit dat u in stap 1 hebt gedownload.
  8. Start Firefox.

Java zou nu naar behoren moeten werken.

Firefox blokkeert alleen kwetsbare versies van Java, dus het is zaak om Java bij te werken naar de nieuwste versie.

1. Ga naar de Java-downloadpagina en download het nieuwste Java-installatieprogramma.
  2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Voer het installatieprogramma uit dat u in stap 1 hebt gedownload.
  4. Start Firefox.

Java zou nu naar behoren moeten werken.

Het is zaak om Java bij te werken naar de nieuwste versie.

1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Selecteer Software-update… in het menu Apple.
  3. Selecteer de Java-update en klik op Installeren. Wacht totdat de update is voltooid.
  4. Start Firefox

Java zou nu naar behoren moeten werken.

Als u eerder Uitschakelen in het dialoogvenster voor blokkeren had geselecteerd, dient u Java wellicht opnieuw in te schakelen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Zoek naar het item Java Platform of Java Runtime en klik op Inschakelen.

De blokkeerlijst omzeilen

Als u Java niet kunt bijwerken en het blijven gebruiken van Java voor u belangrijk is, kunt u de geblokkeerde versie weer inschakelen.

Waarschuwing: hierdoor blijft u kwetsbaar voor aanvallen. Het eenvoudig bezoeken van een gecompromitteerde website kan ervoor zorgen dat uw computer wordt overgenomen.

Java inschakelen

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Zoek naar het item Java Platform of Java Runtime en klik op Inschakelen.