Feilsøking av problemer i Firefox Feilsøkingsmodus

Når du kjører Firefox i Feilsøkingsmodus blir tillegg og noen andre funksjoner og tilpasninger deaktivert (se nedenfor for detaljer). Har du problemer i Firefox som ikke opptrer i Feilsøkingsmodus, er årsaken et av de deaktiverte elementene.
Merknad: Feilsøkingsmodus ble kalt Sikker modus i tidligere versjoner av Firefox.

Hvordan starte Firefox i Feilsøkingsmodus

Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)

Vinduet for Feilsøkingsmodus

Fx98WinNorskApneIFeilsokingsmodus

Velg en av følgende:

• Klikk på Åpne-knappen for å starte Firefox med standard tema, samt utvidelser og endel funksjoner og tilpasninger deaktivert. Disse endringen er midlertidig. Når du går ut av Feilsøkingsmodus og starter Firefox normalt, vil tilleggene og tilpasningene dine bli slått på igjen slik de var før du startet Firefox i Feilsøkingsmodus.
  • Klikk på Tilbakestill Firefox-knappen for å sette Firefox tilbake til standard fabrikkoppsett samtidig som din viktige informasjon tas vare på. Disse endringene er permanente. Før du velger dette, les Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger for mer informasjon.

Feilsøking av problemer i Feilsøkingsmodus

Etter at du har startet Firefox i Feilsøkingsmodus, sjekker du hvordan nettleseren oppfører seg for å se om problemet er borte.

Problemet oppstår i Feilsøkingsmodus

Dersom problemet fortsatt er tilstede i Feilsøkingsmodus, blir det ikke forårsaket av et tillegg eller av en av de andre funksjonene og tilpasningene som Feilsøkingsmodus deaktiverer. Andre mulige årsaker kan være endringer i Firefox' innstillinger som ikke stilles tilbake i Feilsøkingsmodus. Les disse artiklene for mulige løsninger:

Problemet oppstår ikke i Feilsøkingsmodus

Dersom problemet ikke oppstår i Feilsøkingsmodus, er det mest sannsynlig forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Les artikkelen under for løsninger:

Avslutt Feilsøkingsmodus

1. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Start Firefox som vanlig.
Merknad: Hvis Firefox fortsetter å starte i Feilsøkingsmodus, les Firefox står fast i Feilsøkingsmodus.

Hva blir deaktivert i Feilsøkingsmodus?

Basert på informasjon fra Safe mode (mozillaZine KB)