Firefox Focus als standaardbrowser instellen in Android

Stel Firefox Focus in als uw standaardbrowser als u wilt dat koppelingen er standaard mee worden geopend. De instructies kunnen variëren, afhankelijk van uw versie van Android:

Om uw versie van Android te vinden: open de app Instellingen, tik op Over telefoon, Over tablet, Over apparaat of Toestel-info (mogelijk dient u in sommige versie van Android op het tabblad Meer te tikken), en als uw versie van Android niet wordt getoond, tik dan op Android-versie (of Software-info in sommige versies van Android).
Zo kunt u dit doen voor uw versie van Android:

Android-versie 7 en hoger

1. Tik op de menuknop naast de adresbalk:

MenuButtonFocus
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik in de sectie Algemeen op de schakelaar naast Firefox Focus de standaardbrowser maken. Hierdoor wordt het Android-menu Standaard-apps geopend, waar u Firefox Focus als de standaardbrowser kunt instellen.

Android-versie 6

1. Tik in het menu Instellingen van uw apparaat op Apps en meldingen (mogelijk heet dit Apps of Applicaties in sommige versies van Android).
  2. Tik op Geavanceerd (mogelijk dient u in sommige versies van Android eerst op het tandwielpictogram te tikken).
  3. Tik op Standaard-apps of Standaardapplicaties.
  4. Tik op Browser-app om een keuzelijst te openen.
  5. Tik op Firefox Focus om dit te selecteren.

Android-versie 5 en ouder

Stap 1: de instellingen van de huidige browser die koppelingen opent wissen

1. Open de app Instellingen en tik op Apps. (Op sommige versies van Android heet deze knop Applicaties of Applicatiebeheer, en mogelijk dient u voor de volgende stap op ‘Applicaties beheren’ te tikken.)
  2. Tik op het tabblad Alles.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Tik op de huidige browser die koppelingen opent. Doorgaans is dit de standaardbrowser met de naam ‘Browser’ of ‘Internet’.
  4. Tik op Standaardinstellingen wissen om te voorkomen dat deze browser koppelingen standaard opent. Als ‘Standaardinstellingen wissen’ grijs wordt weergegeven, hebt u geen andere browser geïnstalleerd, of u hebt een andere browser (zoals Opera) geïnstalleerd en ingesteld als standaardbrowser. Als u een andere browser hebt geïnstalleerd, gaat u terug naar de vorige stap en herhaalt u deze met de standaardbrowser.
Android ICS Clear defaults - Cropped

Stap 2: Firefox Focus instellen als de standaardbrowser voor het openen van koppelingen

1. Open een koppeling in een Android-applicatie, zoals de E-mail-applicatie.
  2. Tik op Firefox Focus en daarna op Altijd.