Lähetä liitännäisten kaatumisilmoituksia ja auta Mozillaa parantamaan Firefoxia

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tämä virheilmoitus tarkoittaa, että liitännäinen (kuten Adobe Flash) on kaatunut. Sivun päivittäminen uudelleen käynnistää myös liitännäisen uudelleen, ja videosi (tai muu sisältö) tulee takaisin näkyviin. Ennen sivun lataamista uudelleen voit lisätä kommentin siitä, kuinka kaatuminen tapahtui ja lähettää sitten kaatumisilmoituksen Mozillalle napsauttamalla Lähetä kaatumisilmoitus. Nämä kaatumisilmoitukset auttavat meitä tekemään parannuksia Firefoxiin.

Plugin crash notification Fx21

Mikä on liitännäinen?

Liitännäinen on ohjelmisto, joka näyttää sellaista verkkosisältöä, jota Firefoxin ei ole suunniteltu näyttämään. Normaalisti tällaista sisältöä ovat videot, äänet, verkkopelit ja esitykset, jotka on tehty patentoiduissa formaateissa. Liitännäisiä luovat ja jakelevat yritykset, jotka luovat myös patentoituja formaatteja. Tunnetuimpia liitännäisiä ovat Adobe Flash ja Microsoft Silverlight.

Mikä on kaatuminen?

Kaatuminen tapahtuu, kun ohjelman osanen lopettaa äkillisesti toimintansa. Liitännäiset saattavat kaatua eri syistä, ja kaatuessaan kaatavat mukanaan myös Firefoxin. Jos tarvitset lisätietoja Firefoxin kaatumisesta, lue artikkeli Firefox kaatui - estä ja korjaa kaatumisia. Osa liitännäisistä ladataan Firefoxista erillään, jotta Firefox pysyy käynnissä, vaikka liitännäinen kaatuisi.

Mitä tietoja kaatumisilmoituksessa lähetetään?

Kaatumisilmoitukset sisältävät vain teknisiä tietoja, joiden avulla Firefoxin kehittäjät määrittävät mikä meni vikaan ja kuinka se korjataan. Ilmoitukset eivät sisällä henkilökohtaisia tietoja. Ilmoituksessa lähetetään seuraavat tiedot:

• millä verkkosivulla kaatuminen tapahtui
  • mitä Firefoxin versiota käytit
  • käyttöjärjestelmäsi
  • asennetut liitännäiset
  • asennetut laajennukset
  • sekä muita teknisiä tietoja.

Nämä tiedot noudattavat Firefoxin tietosuojakäytäntöä.

Kuinka estän liitännäisiä kaatumasta?

Useimmat liitännäisiin liittyvät ongelmat voidaan korjata helposti päivittämällä liitännäisen sen uusimpaan versioon. Kaatuneen liitännäisen nimen näet virheilmoituksessa.

Plugin name crash notification Fx21

Mistä saan lisätietoja Adobe Flashin kaatumisesta?

Lue artikkeli Liitännäinen Adobe Flash kaatui - Estä sen tapahtuminen uudelleen.

Kehitätkö Flashille Flexillä?

Keskeytyspisteet voivat laukaista Firefoxin kaatumissuojauksen. Voit estää suojauksen asettamalla ominaisuuden dom.ipc.plugins.timeoutSecs arvoon -1. Lue lisätietoja Mozillan Developer Networkin dokumentaatiosta.