Ponnahdusikkunoiden eston asetukset, poikkeukset ja ongelmanmääritys

Tässä artikkelissa esitellään kaikki Mozilla Firefoxin ponnahdusikkunoiden hallintaan käytettävät asetukset.

Mitä ovat ponnahdusikkunat?

Ponnahdusikkunat, englanniksi popup, ovat automaattisesti avautuvia ikkunoita. Niiden koko voi vaihdella, mutta yleensä ne eivät peitä koko ruutua. Ponnahdusikkunat voivat avautua aktiivisen Firefox-ikkunan päälle tai alle (popunder).

Firefoxissa ponnahdusikkuna-asetuksia voi muuttaa AsetuksetAsetukset -ikkunan Sisältö-paneelista. Ponnahdusikkunoiden esto on oletuksena käytössä, joten sitä ei tarvitse erikseen asettaa toimintaan.

Estäessään ponnahdusikkunan avautumisen Firefox ilmoittaa siitä sivun ylälaidan huomiopalkissa ja kuvakkeella pop-up-icon-win pop-up-icon-macPopup-blocked.png osoitepalkissa.

Popup1 29 WinPopup1 29 MacKuvaa "Popup1 29 Lin" ei ole olemassa.
popup-win7Popup mac1Popup lin1

Napsauttamalla huomiopalkin AsetuksetAsetukset -painiketta tai osoitepalkin kuvaketta, voit valita seuraavat toiminnot:

• Salli tai estä ponnahdusikkunat sivustolta
  • Muokkaa Ponnahdusikkunoiden eston asetuksia...
  • Älä näytä viestipalkkia kun ponnahdusikkuna estetäänÄlä näytä tätä viestiä kun ponnahdusikkuna estetään
  • Näytä (estetyn ponnahdusikkunan URL)
Ponnahdusikkunoiden esto voi vaikuttaa joidenkin sivustojen toimintaan: Ponnahdusikkunoita käytetään esimerkiksi joidenkin verkkopankkien sivujen toiminnoissa. Jos ponnahdusikkunat estetään, myös nämä toiminnot estyvät. Kun haluttu sivusto on lisätty poikkeuslistalle, Firefox avaa sen ponnahdusikkunat.
Ponnahdusikkunoiden avautumista ei voi aina estää: Vaikka Firefox yleensä estää ponnahdusikkunat, joillain sivustoilla käytetään niiden avaamiseen menetelmiä, joihin Firefox ei voi vaikuttaa.

Ponnahdusikkunoiden eston asetukset

Ponnahdusikkunoiden asetusten avaaminen:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Sisältö-paneeli.

popup-options-win7
    Popup mac2

Content Popup Win7 Fx23
    Block popups Mac Fx 23Block popups Linux Fx 23

Sisältö-paneelista voi muokata seuraavia asetuksia:

• Estä ponnahdusikkunat: Tämän valinnan poistaminen sallii kaikki ponnahdusikkunat.
  • Poikkeukset...: Luettelo sivuista, joiden sallit näyttävän ponnahdusikkunoita.

Popup lin2
    Ikkunassa on seuraavat valinnat:
    • Salli: Napsauttamalla tätä sivusto lisätään poikkeusluetteloon.
    • Poista sivusto: Tästä napsauttamalla sivusto poistetaan poikkeusluettelosta.
    • Poista kaikki sivustot: Tästä napsauttamalla poikkeusluettelosta poistetaan kaikki sivustot.
Huomaa: Ponnahdusikkunoiden esto ei toimi aina. Esto voi myös vaikuttaa joidenkin sivustojen toimintaan. Lisätietoja ponnahdusikkunoista kohdassa Mitä ovat ponnahdusikkunat?.

Ponnahdusikkunoita ei estetä

Tuleeko ponnahdusikkuna Firefoxista?

Ponnahdusikkuna ei välttämättä tule Firefoxista. Ikkunan ulkoasusta voit päätellä, mistä ohjelmasta ponnahdusikkuna tulee.

• Jos näet ikkunassa osoitepalkin ja pienen kirjanmerkkitähden, ponnahdusikkuna tulee Firefoxista. Toinen hyvä tunnusmerkki on Firefox-kuvake tai oranssi Firefox-painike ikkunan vasemmassa yläkulmassa Windows 7:ssäLinuxissa toinen hyvä indikaattori on teksti "- Mozilla Firefox" otsikkopalkissa.
  • Ellet näe niitä, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma, joka aiheuttaa ponnahdusikkunoita. Tarkista tietokoneesi virusten ja vakoiluohjelmien varalta. Lisätietoja on artikkelissa Haittaohjelmien aiheuttamien Firefox-ongelmien ongelmanratkaisu.
Popup Win3 Popup mac3Popup lin3
Popup2 29 WinPopup2 29 MacPopup2 29 Lin

Onko ponnahdusikkunoiden estotoiminto päällä ja käytössä avoimella sivulla?

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Sisältö-paneeli.
  3. Varmista, että Estä ponnahdusikkunat -valintaruutu on valittuna.
  4. Napsauta Estä ponnahdusikkunat -valinnan oikealla puolella Poikkeukset... -painiketta. Avautuvassa ikkunassa on luetteloitu kaikki sivustot, joilla ponnahdusikkunoiden esto ei ole käytössä.
  5. Jos ponnahdusikkunoita avaava verkkosivu on luettelossa, valitse se ja paina Poista sivusto -painiketta.
  6. Napsauta SuljeSulje Sallitut sivustot - Ponnahdusikkunat -ikkuna.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Avautuuko ponnahdusikkuna hiiren napsautuksen tai näppäimen painalluksen jälkeen?

Tietyissä tilanteissa, kuten napsautettaessa tai painettaessa näppäintä, ponnahdusikkuna avautuu riippumatta siitä, onko ponnahdusikkunoiden estotoiminto käytössä. Tällä varmistetaan, ettei Firefox estä ponnahdusikkunoita, joiden on tarkoituskin avautua.

Onko ponnahdusikkuna oikeasti ikkuna?

Joskus mainokset on naamioitu ponnahdusikkunoiksi, vaikka ne olisivat vain kuvia. Firefoxin ponnahdusikkunoiden estotoiminto ei voi estää näitä mainoksia.

fake-popup-win7Popup mac4