Websites op het startscherm van Firefox voor Android vastmaken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u naar het startscherm van Firefox gaat (de startpagina), toont Firefox uw topwebsites. Lees hier hoe u deze pagina kunt aanpassen.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/mobile.

Hoe benader ik het startscherm van Firefox met de websites die ik heb vastgemaakt?

Firefox maakt automatisch een bladwijzer van het startscherm aan bij de installatie.

• Tik op de titelbalk, tik op het tabblad Bladwijzers en tik tot slot op de bladwijzer Firefox Start om het startscherm van Firefox te benaderen.

firefox home page default bookmark - Android ICS

Hoe orden ik mijn topwebsites op het startscherm van Firefox?

Firefox geeft websites op het startscherm weer op basis van hoe regelmatig u elke website bezoekt en hoe lang geleden u er bent geweest. De websites die op het startscherm van Firefox verschijnen kunt u eenvoudig vastmaken, bewerken en verwijderen, zodat u dit naar wens kunt aanpassen.

U kunt tot zes websites vastmaken. Als u minder dan zes websites hebt vastgemaakt, zal Firefox lege plaatsen automatisch vullen met websites die u regelmatig bezoekt. Als u een regelmatig bezochte website wilt behouden, kunt u dit doen door de website vast te maken. Als u de URL van een vastgemaakte website wilt wijzigen, kunt u de URL bewerken.

Een website vastmaken

• Houd op het startscherm van Firefox uw vinger even op de website die u wilt vastmaken en tik daarna op Website vastmaken

long tap to pin a site - Android ICS

.

Firefox zal in de rechterbovenhoek een visuele indicator weergeven, ter bevestiging dat de website is vastgemaakt.

pinned site visual indicator 2 - Android ICS

Een website verwijderen door deze los te maken

• Houd op het startscherm van Firefox uw vinger even op de website die u wilt verwijderen en tik daarna op Website losmaken.

umpin site - Android ICS

De URL van een vastgemaakte website bewerken

1. Houd op het startscherm van Firefox uw vinger even op de website waarvan u de URL wilt wijzigen en tik op Bewerken.

edit pinned site - Android ICS
  2. Typ de URL van de website in of kies deze uit de tabbladen Topwebsites, Bladwijzers of Geschiedenis.

edit url of pinned site tap go - Android ICS
  3. Tik op Ga om de nieuwe URL op het startscherm van Firefox op te slaan.