Ny i Thunderbird 52.0

Denne artikkelen vedlikeholdes ikke lenger, så innholdet kan være utdatert.

Denne artikkelen beskriver de store endringene som er synlige for brukerne i Thunderbird versjon 52.0. Fullstendig informasjon om alle endringene finner du i Thunderbird 52 release notes.

Sammenlignet med Thunderbird versjon 45.0, har den langt mindre synlige endringer i brukergrensesnittet, men i stedet ble mange langvarige feil og irritasjoner løst.

E-post sammensetning

Den viktigste endringen er hvordan bilder er inkludert i skrivevinduet. Bilder er nå inkludert som data URIer og ikke som referanser til deler av andre meldinger eller operativsystemfiler. Dette gir bedre interoperabilitet med office-pakker som MS Office eller LibreOffice. Det løser også langvarige problemer med å feste bilder fra andre meldinger. Bilder koblet fra steder på Internett vil ikke lastes ned og knyttes til meldingen automatisk lengere. Dette kan endres for hvert bilde individuelt via dialogboksen egenskaper eller globalt ved å sette innstillingen mail.compose.attach_http_images.

Siden data-URIer er i utgangspunktet rå binære data som vises i brukergrensesnittet, blir de forkortet i dialogboksen Egenskaper for bildeegenskaper og Insert HTML-dialogboksen, for eksempel:

Image properties TB52

Når du legger inn bilder som refererer til operativsystemfiler i komponeringsvinduet, blir bildet nå blokkert og et varsel blir vist:

Blocked image TB52

Dette er for å beskytte brukere mot utilsiktet avsløring av filer.

Hovedmeldingsvindu - Mappepanel

Mappefeltet har nå en verktøylinje på mappen øverst som kommer forhåndskonfigurert med Mappevisninger-bryteren. Mappepanelverktøylinjen kan aktiveres via Vis-menyen> Verktøylinjer.

Switcher TB52

Hovedvindu - trådrute

Korrespondentens kolonne med nye ikoner er nå standard for alle nye mapper. Det er ingen tvungen konvertering. Dette kan slås av med preferansen mail.threadpane.use_correspondents.

Correspondents TB52

Kalender - Lyn - Hendelse i en fane

Hendelser kan nå opprettes og redigeres i en fane. For å aktivere dette alternativet, velg {meny Rediger hendelser og oppgaver i en fane i stedet for i et dialogvindu} i VerktøyRedigerThunderbird menyen> AlternativerInnstillinger > Kalender > Generelt-fanen.