Introductie van Totale cookiebescherming in de Standaardmodus

Firefox-gebruikers hebben nu standaard toegang tot Totale cookiebescherming. Totale cookiebescherming is een verbetering die is ingebouwd in Verbeterde bescherming tegen volgen, die werkt door een aparte cookiepot aan te houden voor elke bezochte website.

Hoe werkt Totale cookiebescherming?

Firefox is er om u te beschermen tegen derde partijen die cookies en informatie over uw surfactiviteiten volgen, zonder uw medeweten of instemming. Deze bedrijven proberen een profiel te bouwen op basis van details over uw online uitgaven, gezondheid en andere persoonlijke gegevens, en dit zonder uw medeweten te verkopen.

Totale cookiebescherming bouwt een hek rond cookies, waardoor ze beperkt worden tot de website die u bezoekt, zodat derde partijen die volgbakens niet kunnen gebruiken om u tussen websites te volgen. Als u bijvoorbeeld Facebook bezoekt, kan Facebook later uw activiteit op Etsy, One Medical of de kookblog van uw neef niet zien.

Lees onze blogpost over Totale cookiebescherming voor meer informatie.

Wat kan ik verwachten?

Totale cookiebescherming wordt standaard ingeschakeld in normale navigatie. Dit heeft geen merkbaar effect op uw surfervaring en websites zouden net als voorheen moeten blijven werken.

Wat voor gegevens verzamelen we?

Firefox verzamelt geen persoonlijke gegevens, anders dan uw voorkeursinstelling.

Wat kan ik doen als een website niet goed werkt?

Als een website niet goed lijkt te werken, kan Verbeterde bescherming tegen volgen mogelijk het probleem oplossen door trackers voor alleen die website toe te staan. Verbeterde bescherming tegen volgen voorkomt nog steeds trackers voor andere websites. Om het uit te schakelen:

1. Bezoek de website.
  2. Klik links in de adresbalk op het Fx89ShieldIcon schildpictogram.
  3. Schakel rechts bovenin het paneel de schakelaar van Verbeterde bescherming tegen volgen Fx91ETPbluetoggle uit. Dit schakelt Verbeterde bescherming tegen volgen uit voor de website, waardoor de pagina automatisch opnieuw wordt geladen en trackers worden ingeschakeld.
    Protection panel

Volg hetzelfde proces om Verbeterde bescherming tegen volgen weer in te schakelen.

Als het probleem aanhoudt, overweeg het dan te melden via Niet-werkende website melden. Hierdoor kan het Webcompat-team het probleem onderzoeken. Lees voor meer informatie Hoe meld ik een niet-werkende website in Firefox voor desktop?.