Firefoxin turvattoman salasanan varoitus

Firefox näyttää osoitepalkissa lukkokuvakkeen, jossa on punainen vinoviiva red strikethrough icon, kun vierailemallasi kirjautumissivustolla ei ole turvallista yhteyttä. Tämän on tarkoitus tiedottaa sinua siitä, että salakuuntelijat ja verkkohyökkääjät voivat kaapata sivustolla syöttämäsi salasanan.

Näet myös varotusviestin, jos napsautat käyttäjätunnuksen tai salasanan kirjautumiskenttää.

Fx52insecurePW

Huomaa: Kun alat syötää kirjautumistietojasi, varoitusviesti voi ohittaa salasanansyöttöikkunan. Voit painaa Tab-näppäintä käyttäjänimesi syöttämisen jälkeen (tai voit napsauttaa missä tahansa salasanaruudun ulkopuolella, jos haluat ohittaa varoituksen).

Toiminta silloin, kun kirjautumissivu on turvaton

Jos suosikkisivustosi kirjautumissivu on turvaton, voit yrittää selvittää onko sivustosta turvallista versiota kirjoittamalla https:// sivuston verkko-osoitteen eteen. Voit myös ottaa yhteyttä verkkosivuston järjestelmänvalvojaan ja tiedustella häneltä, onko sivustoon olemassa turvallista yhteyttä

https_secure_lock_green_iconFF70 Gray Padlock
Emme suosittele: Voit myös jatkaa kirjautumista turvattomalle sivustolle, mutta teet sen omalla vastuullasi. Jos teet näin, käytä sivustolla salasanaa, jota et käytä muilla sivustoilla.

Tietoja turvattomista sivustoista

Sellaisilla sivuilla, joiden on siirrettävä yksityisiä tietoja - kuten luottokortin numeroita, salasanoja ja muita henkilökohtaisia tietoja - olisi oltava turvallinen yhteys suojaamaan tietojasi hyökkääjiltä. (Vinkki: turvallisessa yhteydessä sivuston osoite alkaa "HTTPS", ja osoitepalkissa on vihreä lukkokuvakesivuston osoite alkaa "HTTPS", ja osoitepalkissa on harmaa lukkokuvake.)

Sivustoilla, jotka eivät siirrä henkilökohtaisia tietoja, voi olla turvaton yhteys (HTTP). Ei ole kuitenkaan suositeltavaa syöttää tällaiselle sivustolle mitään henkilökohtaista informaatiota, kuten salasanoja. Turvattoman yhteyden tunnistaa siitä, että sivuston osoite alkaa HTTP. Tällaisessa turvattomassa yhteydessä kaikki syöttämäsi tiedot saatetaan varastaa.

Huomautus kehittäjille

Kehittäjiä, jotka haluavat tietää lisää turvattomasta yhteydestä, suositellaan lukemaan tämä englanninkielinen Mozilla Developer Network -artikkeli. Sivulla kerrotaan, miksi ja milloin Firefox näyttää tämän varoituksen. Se kertoo myös, kuinka tämä varoitus voidaan välttää, ja kertoo muutamia ohjeita siitä, kuinka tämä ongelma ratkaistaan. Katso lisätietoja tästä englanninkielisestä postauksesta ja englanninkielisestä artikkelista.