De Firefox OS-desktopbuild instellen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Het uitvoeren van de Firefox OS-simulator kan zeer handig zijn voor ontwikkelaars, knutselaars en nieuwsgierige geesten die vast willen weten hoe het Firefox OS zich gedraagt.

Noot: de add-on Firefox OS Simulator voor Firefox was voorheen bekend als r2d2b2g.

De add-on Firefox OS Simulator voor Firefox gebruiken

Het uitvoeren van de Firefox OS-add-on voor de Firefox-browser is de snelste en makkelijkste manier om Firefox OS in minder dan een minuut werkend te krijgen. De add-on werkt onder Windows, Mac en Linux.

De Firefox OS-simulator installeren

Volg deze eenvoudige stappen om de add-on Firefox OS Simulator voor Firefox te installeren en uit te voeren:

1. Open uw Firefox-browser.
  2. Open deze koppeling naar de Firefox OS Simulator-add-on.
  3. Klik op de knop + Toevoegen aan Firefox. Firefox zal de gevraagde add-on downloaden en u om bevestiging vragen voor het installeren.
  4. Klik op de knop Installeren – de add-on zal worden geïnstalleerd.

De Firefox OS-simulator uitvoeren

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra (klik onder Ubuntu in de menubalk op Extra).Klik in de menubalk op het menu Extra.
  2. Ga naar het menu Webontwikkelaar en klik op Firefox OS Simulator.
  3. Klik aan de linkerkant van het simulatorvenster op de schakelaar Stopped, zodat deze verandert naar Running.

simulator-fxos
De simulator wordt gestart, en u kunt nu met Firefox OS gaan spelen!
Tip: gebruik de knop home of fn+pijl naar links op uw toetsenbord om de startknop op het apparaat te simuleren.
Noot: voor meer gedetailleerde informatie kunt u meer over de Firefox OS Simulator lezen op het Mozilla Developer Network.