Hvordan søke i IMDB, Wikipedia og andre fra adressefeltet

Smarte Nøkkelord er en snarvei til å gjøre søk på spesifikke nettsteder direkte fra adressefeltet i Firefox. Istedet for først å gå til nettstedet, deretter finne søkefunksjonen der, og så til slutt gjøre søket, kan du gjøre et søk på det nettstedet fra Firefox, mens du er på et hvilket som helst annen nettsted.

For eksempel, om du stadig vekk søker på The Internet Movie Database (IMDB), kan du lage deg et smart nøkkelord for å søke IMDB gjennom nettleseren din. For å søke på IMDB etter informasjon om Aksel Hennie, skriver du følgende i adressefeltet til Firefox:
imdb Aksel Hennie

Fx85NorskSokIMDBAkselHennie

Slik lager du et smart nøkkelord:

1. Gå til nettstedet du vil søke på, og finn søkefeltet for nettstedet.
  2. Høyre-klikkHold nede Ctrl-tasten men du klikker i søkefeltet. Velg Lag nøkkelord for dette søket ....

Fx85NorskIMDBDefinereSmartSok

3. Dialogen for Legg til bokmerke vises.
    Skriv inn et passende navn for bokmerket (for eksempel "Søk IMDb: Ratings, Reviews, etc...").
    Lag et nøkkelord (for eksempel "imdb").
    Velg en bokmerkemappe for å lagre det smarte nøkkelordet.
    Klikk på Lagre.
    Fx85NorskIMDBLagreNokkelord

For å bruke det smarte bokmerket du har laget, skriver du nøkkelordet først og så søkebegrepet i adresselinjen: imdb Aksel Hennie og trykker EnterRetur.