Firefoxin asentaminen Macille

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefox asennetaan Macille.

Huomaa:Tämä artikkeli koskee vain Macia. Ohjeet Firefoxin asentamisesta Windowsille saat artikkelista Firefoxin asentaminen Windowsille.Ohjeet Firefoxin asentamisesta Linuxiin saat artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille.
Varmista, että Macisi täyttää Firefoxin järjestelmävaatimukset. Jos käytät vanhaa Mac OSX -versiota, lue ohjeita artikkelista

Firefoxin asentaminen Macille

1. Avaa Firefoxin lataussivu millä tahansa selaimella (esimerkiksi Applen Safarilla). Sivu tunnistaa automaattisesti käyttöjärjestelmäsi ja kielen, joiden pohjalta se suosittelee sinulle sopivinta versiota selaimesta.
  2. Lataa Firefox napsauttamalla vihreää latauspainiketta.
    Huomaa: Jos haluat ladata jonkin toisen kieliversion, napsauta "Lataa toisella kielellä" linkkiä lautauspainikkeen sijaan.
  3. Kun lataus on valmis, tiedoston (Firefox.dmg) pitäisi avautua itsestään ja Finder-ikkunan, joka sisältää Firefox-sovelluksen, pitäisi aueta. Kopioi Firefox Sovellukset kansioon raahamalla sen kuvake Sovellukset-kansion päälle.
    fxmacinstall
    Huomaa: Ellet näe tätä ikkunaa, napsauta Firefox.dmg-tiedostoa sijainnissa, johon sen latasit.
  4. Kun Firefox on siirretty Ohjelmat-kansioon, pidä pohjassa Control-painiketta, napsauta ikkunaa ja valitse valikosta Anna "Firefox".
    Mac Install 4
  5. Voit lisätä Firefoxin Dockiin, jotta voit avata sen nopeammin. Napsauta Sovellukset-kansiota ja raahaa Firefox Dockiin.
    Add to Dock
    Firefox on nyt valmis käytettäväksi. Käynnistä Firefox napsauttamalla sen kuvaketta Dockissa.

Firefoxin käynnistäminen ensimmäisen kerran

Kun käynnistät Firefoxin ensimmäistä kertaa, sinua varoitetaan Internetistä ladatusta ohjelmasta. Koska latasit Firefoxin sen viralliselta sivulta, voit valita Avaa.

Firefox Downloaded Security Check Mac

Firefox ei myöskään ole vielä oletusselaimesi, ja siitä annetaan myös ilmoitus. Kun avaat sähköpostissa olevan linkin, napsautat Internet-kuvaketta tai avaat HTML-dokumentin, se ei aukea Firefoxissa. Jos haluat asettaa Firefoxin oletusselaimeksi, valitse Aseta Firefox oletusselaimeksi. Jos aiot vain kokeilla Firefoxia, valitse Ei nyt.

Firefox as Default Browser Dialogue Mac