Hoe beheer ik mijn Persona-account?

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Vanaf 30 november 2016 worden de persona.org-services niet meer ondersteund en zijn deze gesloten. Persona.org en gerelateerde domeinen worden voor het einde van 2016 offline gehaald.

Mozilla Persona is een eenvoudige manier om u bij meerdere websites aan te melden via slechts uw e-mailadres en een enkel wachtwoord. Dit artikel legt uit hoe u uw Persona-wachtwoord kunt herinitialiseren en hoe u verschillende e-mailidentiteiten kunt beheren.

Noot: zie Wat is Persona en hoe werkt het? om (verrassend genoeg) te lezen wat Persona is, hoe het werkt en hoe u een account kunt aanmaken.

Hoe herinitialiseer ik mijn Mozilla Persona-wachtwoord?

Blijkbaar bevindt u zich in de situatie waarin u zich bij uw favoriete website probeert aan te melden en u uw Persona-wachtwoord bent vergeten. Geen zorgen, u kunt het gewoon opnieuw instellen.

1. Klik op de koppeling ‘Uw wachtwoord vergeten?’ op het aanmeldscherm.

persona-forgot-password-1
  2. Typ uw nieuwe wachtwoord in de invoervelden en klik op wachtwoord herinitialiseren.

persona-forgot-password-2
  3. U kunt nu uw nieuwe wachtwoord gebruiken om uw aanmelding bij uw favoriete website te voltooien.

Hoe herinitialiseer ik het wachtwoord voor al mijn Persona-e-mailadressen?

De vorige sectie legt uit hoe u het wachtwoord voor een van uw e-mailadressen kunt wijzigen. In het geval dat u meer dan één e-mailadres aan uw Persona-account hebt toegewezen, kunt u het wachtwoord voor alle adressen eenvoudig wijzigen.

1. Ga naar https://login.persona.org en klik op de knop Aanmelden.
  2. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord van Persona in en klik op Aanmelden.
  3. Klik in de pagina Accountbeheerder op bewerken, naast Wachtwoord.

browserID-password-bulk1
  4. Voer uw oude wachtwoord links in en uw nieuwe wachtwoord rechts.

browserID-password-bulk2
  5. Klik op de knop klaar.

Hoe voeg ik een ander e-mailadres toe aan mijn Persona-account?

Het leuke van Persona is dat u meerdere e-mailadressen kunt instellen die u als uw identiteit voor het aanmelden kunt gebruiken. Als u nog een e-mailadres wilt toevoegen voor het gebruik bij websites die voor Persona geschikt zijn, voegt u eenvoudig een nieuw e-mailadres aan uw Persona-account toe. Zorg ervoor dat u Persona al hebt gebruikt voordat u deze stappen volgt.

1. Klik op de knop Sign in op uw favoriete website (bijvoorbeeld http://123done.org).
  2. Klik in het venster Sign In op ‘Nog een e-mailadres toevoegen’.

persona-add-email-1
  3. Typ uw nieuwe e-mailadres in en klik op de knop toevoegen.

persona-add-email-2
  4. Ga naar uw Postvak IN en zoek naar een bericht met ‘Complete Login to website using Persona’ in de onderwerpregel.
  5. Klik op de koppeling in het e-mailbericht om het toevoegen van dit e-mailadres aan uw Persona-account te bevestigen. U kunt dit e-mailadres nu als uw identiteit gebruiken als u zich bij websites wilt aanmelden met Persona.

Hoe verwijder ik een e-mailadres van mijn Persona-account?

Als u een e-mailadres niet meer voor het aanmelden bij websites wilt gebruiken, kunt het van uw Persona-account verwijderen.

1. Ga naar https://login.persona.org en klik op de knop Aanmelden.
  2. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord van Persona en klik op Aanmelden.
  3. Klik in de pagina Accountbeheerder op bewerken, naast ‘Uw e-mailadressen’.

BrowserID-remove-account
  4. Klik op de knop verwijderen naast het e-mailadres dat u van uw account wilt verwijderen.

RemoveAccount
  5. Klik op de knop OK in het dialoogvenster voor bevestiging dat verschijnt.

ConfirmRemove

Hoe annuleer ik mijn Persona-account?

U kunt uw Persona-account te allen tijde annuleren:

1. Ga naar https://login.persona.org en klik op de knop Aanmelden.
  2. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord van Persona en klik op Aanmelden.
  3. Klik in de pagina Accountbeheerder op de koppeling uw account annuleren onderaan de pagina.
  4. Klik op de knop OK in het dialoogvenster voor bevestiging dat verschijnt.