Hoe kan ik Thimble gebruiken om mezelf te leren programmeren?

Een makkelijke manier om te beginnen is het ombouwen van een van de beginnersprojecten die op de Thimble-startpagina zijn te vinden.

Als u op de ombouwknop op een beginnersproject klikt, ziet u de volgende panelen:

• Het linkerpaneel toont de in het project opgenomen bestanden. Zo ziet u bijvoorbeeld een bestand voor HTML, een voor CSS en een ander bestand voor JavaScript. Als u op verschillende bestanden klikt, zal wat in de andere twee panelen verschijnt veranderen.
  • Het middelste paneel toont de code voor het bestand dat op dat moment is geselecteerd.
  • Het rechterpaneel toont een voorbeeldweergave van hoe de pagina eruit zal zien in een webbrowser of op een mobiel apparaat.

In elk van de beginnerscreaties kan het rechterpaneel worden gewisseld naar de weergave van een handleiding voor het project. Klik in de grijze balk boven het voorbeeldpaneel op het woord ‘Handleiding’ om stap-voor-stap-instructies voor het ombouwen van het project te zien.

Vergeet niet dat u alles wat via Thimble is gemaakt kunt ombouwen, dus als u iets dat door anderen is gemaakt ziet dat u ook wilt maken, klikt u gewoon op de ombouwknop om te zien hoe ze dit hebben gedaan!