Van start met Hubs door Mozilla

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Welkom bij Hubs, een platform voor het aanmaken van immersieve sociale ruimtes op het web. Hubs is een hulpmiddel voor online communicatie en samenwerking, en u kunt er verbinding met mensen mee maken en hulpmiddelen vanaf het gehele internet voor uw vergaderingen en virtuele evenementen mee binnenhalen.

Van start

U hebt geen VR-apparaat nodig om Hubs-ruimtes te bezoeken en aan te maken. Hubs werkt in de meeste moderne browsers, op mobiel, desktop en VR-apparaten. Lees de Hubs-documentatie voor meer informatie over ondersteunde apparaten en browsers (en).

Een ruimte aanmaken

Met Hubs kunt u een ruimte aanmaken en anderen uitnodigen om deel te nemen. Bezoek hubs.mozilla.com en klik op Een ruimte aanmaken.

Als uw ruimte eenmaal is aangemaakt, wordt u naar de wachtkamer van de ruimte gebracht. Deze ruimte is privé en niemand kan deelnemen, tenzij ze zijn uitgenodigd.

Een bestaande ruimte betreden

U kunt deelnemen aan een bestaande Hubs-ruimte met een URL of een numerieke code. Als u een URL hebt, navigeer dan in uw browser naar de URL. Als u een numerieke code hebt, bezoek dan hubs.link om deze te gebruiken.

Een ruimte betreden

Klik op Join Room en volg de aanwijzingen om een naam en avatar te selecteren en de microfoon in te schakelen.

Klik hier om te lezen hoe u een ruimte betreedt met een VR-headset of een mobiel apparaat (en).

Ruimtekoppeling delen

In een ruimte kunt u anderen uitnodigen middels de knop Share onderin het scherm.

Meer info over het delen van een koppeling naar een ruimte.

Ruimtefuncties

Als u eenmaal in de ruimte bent, dan hebt u toegang tot een ruime reeks aan functies waarmee u kunt samenwerken en vrijuit met anderen die u hebt uitgenodigd kunt communiceren.

U kunt met andere gebruikers in de ruimte of de lobby chatten. Typ ‘/’ in de chatbox om meer gebruikersopdrachten te zien. U kunt uw computercamera of scherm delen en video’s, afbeeldingen en 3D-modellen aan de ruimte toevoegen met de mediabrowser, en meer.

Zie Lobbies and rooms in Hubs voor meer info over wat u in ruimtes kunt doen.

Meer bronnen