Firefox-opstartcrash met G DATA-beveiligingssoftware

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel is alleen van toepassing op gebruikers van Firefox in Windows.

Direct na de update naar Firefox 57.0.1 kunnen gebruikers die G DATA-beveiligingssoftware op hun systeem gebruiken herhaaldelijke crashes van Firefox tijdens het opstarten ervaren.

Betrokken G DATA-gebruikers dienen ervoor te zorgen dat ze de nieuwste beschikbare versie van hun beveiligingsproduct hebben geïnstalleerd, inclusief alle beschikbare handtekeningenupdates.

Als tijdelijke oplossing kunnen betrokken gebruikers ook het onderdeel BankGuard binnen hun G DATA-product uitschakelen:

1. Ga naar het paneel Instellingen van uw G DATA-product door op de tandwielknop G DATA settings icon in de gebruikersinterface te klikken.
  2. Ga in het paneel Instellingen van G DATA naar AntiVirus > Browserbeveiliging.
  3. Schakel de instelling BankGuard-browserbeveiliging uit en klik op OK.
GDATA Disable BankGuard

Probeer Firefox daarna weer op te starten.