Firefox avaa tyhjän tai läpinäkyvän ikkunan

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefox saattaa avata järjestelmillä, joihin on asennettu ongelmallinen tai haitallinen lisäosa, tyhjän tai läpinäkyvän ikkunan, jossa käyttöliittymä ei ole näkyvillä. Eräissä tapauksissa Firefox saattaa myös kaatua. Tässä artikkelissa annetaan ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.

blank or transparent window

Huomaa: Tämä on esimerkkikuva Firefoxin mahdollisesta ulkoasusta.

1. Käynnistä Firefox vikasietotilassa

Varmista, ettei toista Firefox-istuntoa ole käynnissä eikä Firefox-ikkunoita ole auki.

Voit käynnistää Firefoxin vikasietotilassa pitämällä shift-näppäintä pohjassa Firefoxia käynnistettäessä.pitämällä option-näppäintä pohjassa Firefoxia käynnistettäessä.avaamalla Pääte-ohjelman ja suorittamalla komennon: firefox -safe-mode
Voit joutua määrittelemään Firefoxin asennushakemiston (e.g. /usr/lib/firefox)

Safe Mode Fx 15 - Win

Napsauta Käynnistä vikasietotilassa -painiketta käynnistääksesi tämän Firefox-istunnon ilman laajennuksia tai teemoja.

2. Etsi ja poista ongelmalliset laajennukset

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Laajennukset.
  2. Etsi epäilyttäviä laajennuksia, erityisesti sellaisia, joita et ole asentanut tarkoituksella tai joiden toiminnasta et tiedä. Esimerkiksi työkalupalkit, joita saatetaan asentaa kolmansien osapuolien ohjelmistojen asennusten yhteydessä, saattavat aiheuttaa ongelmia. Muita esimerkkejä ongelmallisista lisäosista ovat Browser Companion Helper, Codec-C, Codecv, OneClickDownloader, TheBflix & wxDfast (lista ei ole täydellinen).
  3. Napsauta Poista-painiketta ongelmallisen lisäosan nimen vieressä, tai jos kyseistä painiketta ei ole, poista lisäosa käytöstä.

remove addons during safemode
  4. Käynnistä Firefox uudelleen.
Huomaa: Ellet tiedä, mitä laajennuksia tulisi poistaa tai poistaa käytöstä, poista käytöstä kaikki Lisäosien hallinta -ikkunassa olevat laajennukset ja käynnistä Firefox uudelleen.

3. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta

Kun olet käynyt läpi edelliset viheet, sinun tulisi tarkistaa tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Lue täältä listaus suositelluista haittaohjelmien poistotyökaluista.