Firefox werkt niet meer met bepaalde versies van Windows XP

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Ondersteuning van Firefox wordt beëindigd voor Windows XP en Vista. Zie dit artikel voor details.

Windows XP met Service Pack 2 is de minimale Windows-versie die aan de systeemvereisten van Firefox voldoet. Hier wordt uitgelegd hoe u kunt zien welke versie van Windows XP u gebruikt, en wat u kunt doen als u Service Pack 1 of lager gebruikt.

Noot: het is het beste om een upgrade naar de nieuwste versie van Windows uit te voeren, als dat voor u mogelijk is. Microsoft biedt geen beveiligingspatches meer aan voor Windows XP.

Controleren welk Windows XP Service Pack op uw computer is geïnstalleerd

1. Klik op de knop Start van Windows en open het Configuratiescherm.
  2. Klik op de koppeling Prestaties en onderhoud (alleen in Categorieweergave) en daarna op Systeem om het venster Systeemeigenschappen te openen.
  3. Selecteer hierin het tabblad Algemeen. Binnen de informatie op het tabblad Algemeen wordt vermeld welk Service Pack is geïnstalleerd (als dit zo is).
WinXP-SP3

Service Pack 2 of 3

Als Service Pack 2 of Service Pack 3 wordt vermeld, voldoet uw Windows-systeem aan de vereisten voor de nieuwste versie van Firefox.

Service Pack 1 of helemaal niets

Als Service Pack 1 of helemaal niets wordt vermeld, voldoet uw systeem niet aan de systeemvereisten van Firefox. De enige populaire webbrowser die nog wordt bijgewerkt met beveiligingspatches voor oudere versies van Windows XP is Opera.

Bezoek de Opera-website om Opera te downloaden en te installeren.

Noot: Opera 36 is de laatste ondersteunde versie voor Windows XP. Volgens Opera’s versieopmerkingen van 4 mei 2016: “As of Opera 37, the minimal system requirement for Windows users is Windows 7. Windows XP and Vista will no longer receive feature updates, only security and stability updates”.