Firefox kraschar

Den här artikeln handlar om när Firefox oväntat avslutas av sig själv. Om Firefox fortfarande är öppet men inte svarar, se Firefox hangs or is not responding - How to fix.

Få den mest korrekta hjälpen för din Firefoxkrasch

Efter en krasch kan de tekniska detaljerna om kraschen samlas in och skickas till Mozilla för behandling. Behandlade rapporter ges en ”kraschsignatur” som ofta indikerar vad som orsakade kraschen.

Observera: Om du inte skickade in någon kraschrapport med kraschrapportören kommer den inte att visas på sidan about:crashes.
  1. I Firefox adressfält, gå till about:crashes. En sida som listar de kraschrapporter du har skickat in visas.
  1. Klicka på den senaste kraschen under Rapport-ID.

Bilden "19814b3bf418b4f33f57b60ceedc9801-1246195081-492-1.PNG" finns inte.
  2. Du kommer då till en sida på crash-stats.mozilla.com som säger att ”Your report is being processed” (”Din rapport behandlas”). När behandlingen av din rapport har avslutats kommer kraschsignaturen att visas under ID:et. (t.ex. nsCrasher::Crash())

Bilden "19814b3bf418b4f33f57b60ceedc9801-1246195081-492-2.PNG" finns inte.
  3. I det övre högra hörnet av sidan, klicka på Get Help för att göra en sökning bland supportartiklar som matchar kraschsignaturen.

Allmänna kraschartiklar:

Om du inte hittar din kraschsignatur, försök med någon av nedanstående artiklar om specifika kraschsymptom:

Firefox kraschar vid start

Firefox kraschar vid öppning av vissa sidor

• Om Firefox kraschar när du försöker gå till en särskild sida även om Firefox fungerar på andra, se Firefox kraschar.

Firefox kraschar vid hämtning av en fil

Firefox kraschar vid stängning

Om inget av ovanstående stämmer in för dig

Många kraschsituationer kan ha följande orsaker:

Du använder inte den senaste versionen av Firefox

Firefox uppdateras regelbundet och många av fixarna är kraschrelaterade. Kontrollera att du använder den senaste versionen. Se Uppdatera Firefox till den senaste versionen för detaljer.

Om den senaste versionen av Firefox 3.0 fortfarande kraschar, försök att uppgradera till Firefox 3.6.

Problematiska eller omoderna tillägg och teman

Tillägg och teman kan ofta orsaka krascher och andra problem. Det här gäller särskilt om du nyligen har installerat eller uppdaterat ett tillägg. Följ stegen i artikeln Troubleshoot extensions, themes and hardware acceleration issues to solve common Firefox problems för att fastställa om ett tillägg eller tema orsakar dina problem. Supportartiklarna för olika specifika symptom på Firefoxkrascher inkluderar listor på tillägg som kan orsaka vissa krascher.

Problematiska eller omoderna insticksprogram

Insticksprogram är program som gör att Firefox kan spela upp video och ljud och andra saker. Om du stöter på vissa specifika sidor som får Firefox att krascha varje gång du besöker dem, kan orsaken vara att de alla kräver ett särskilt insticksprogram. Följ stegen i artikeln Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems för att fastställa om ett insticksprogram orsakar dina problem.

Illasinnade program: virus eller spionprogram

Ett antal olika virus och spionprogram är kända för att kunna krascha Firefox. Försäkra dig om att din dator hålls ren från spionprogram och virus. För mer information, se Troubleshoot Firefox issues caused by malware.

Få hjälp mot din krasch

När du går för att fråga (på engelska) om din krasch så är det viktigt att du anger kraschsignaturen (se ovanstående steg) i ämnesraden eller frågan. På så sätt kan våra frivilliga erbjuda en snabbare hjälp som också är specifik för dina omständigheter.

Baserad på information från Firefox crashes (mozillaZine KB)