Finn og installer tillegg til Firefox for Android

Denne artikkelen kan være utdatert.

En viktig endring ble gjort på den engelske artikkelen som denne er basert på. Inntil denne siden er oppdatert kan du få nytte av denne: Find and install Add-ons on Firefox for Android

Du kan installere et antall utvidelser fra Anbefalte utvidelser for å legge til funksjoner i Firefox for Android. Denne artikkelen forklarer hvordan du finner, installerer og setter opp disse utvidelsene.

Vi jobber kontinuerlig med å publisere anbefalte utvidelser til Firefox for Android, her er listen over de som er anbefalt.

Hvordan finner og installerer jeg tillegg?

Du finner og installerer tillegg til Firefox for Android i nettleserens Tilleggbehandler. I øyeblikket kan du ikke installere utvidelser direkte fra addons.mozilla.org.

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Trykk på Utvidelser menylinjen.
  3. Her får du opp en liste over anbefalte utvidelser.
  4. Trykk på en utvidelse for å finne ut mer om den. For å installere den, trykk på +-tegnet til høyre.
  5. Du får nå se hvilke tilganger utvidelsen krever.
    Trykk på Legg til for å installere utvidelsen.
    AndroidFx83NorskAnbefaltUtvidelse
  6. Når utvidelsen er installert vil Firefox gi deg muligheten til å slå den på for bruk i Privat nettlesing. Du kan markere Tillat i privat nettlesing nå eller slå den på den senere (se lenger ned).
    AndroidFx83NorskUtvidelseAvslInstall
  7. Trykk på Ok, jeg forstår for å avslutte.

Hvordan oppdatere jeg tillegg, endrer innstillingene deres eller avinstallerer dem?

Oppdater installerte tillegg

Når du oppdaterer Firefox for Android, så vil tilleggene du har installert automatisk bli oppdatert til kompatible versjoner, om disse er tilgjengelige.

Utvidelser som ikke støtter den nye versjonen av Firefox for Android blir slått av.

Slå av midlertidig eller fjerne et tillegg

Du kan deaktivere eller fjerne tillegg via Tilleggsbehandleren i Firefox for Android:

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Trykk på Tillegg menylinjen.
  3. Trykk på Tilleggsbehandler menylinjen.
  4. Under Påslått er en liste over de tilleggene som er aktive i øyeblikket.
  5. Trykk på det tillegget vil endre.

Slå av: Endre Påslått knappen til Avslått.

Fjerne: Trykk på Fjern knappen.

Her kan du også se/endre Innstillinger, Detaljer og Tillatelser for tillegget.

Slå på tillegg i privat nettlesing

Tillegg (migrerte og installerte) blir som standard slått av i privat nettlesing. For å endre denne innstillingen:

1. Trykk på menyknappen. AndroidFx83NorskMeny

2. Trykk på Tillegg menylinjen.
  3. Trykk på det tillegget vil endre.
  4. Trykk på glidebryteren ved siden av Kjør i privat nettlesing for å på eller av.

Ytterligere støtte for utvidelser i Firefox for Android Nightly

Om du bruker Firefox for Android Nightly kan du installere enhver utvidelse listet opp på addons.mozilla.org (AMO) i Nightly.

Dette unntaket ble laget for utviklere av utvidelser og avanserte brukere som vil teste med hensyn til kompatibilitet, så dette er ikke en funksjonalitet som er lett tilgjengelig. Lær mer om hvordan man slår på generell støtte for utvidelser i Nightly.

Vil flere utvidelser bli støttet i framtiden?

Vi vil gjerne støtte flere utvidelser for nye versjoner av Firefox for Android, og vi ser i øyeblikket på hvordan vi kan gjøre det uten å gjenskape problemene med kompatibilitet og sikkerhet som fantes i de eldre versjonene av vår mobile nettleser for Android. Vi holder dere informert når vi har mer detaljer.

Hvordan endrer jeg temaet til Firefox for Android nettleseren?

På grunn av de forskjellige brukergrensesnittene (UI) til den nye Firefox for Android, vil kun et lite antall preinstallerte temaer være tilgjengelig. Les Bruke mørkt tema for Firefox for Android for å lære mer.