De Firefox-knop weergeven in plaats van de menuwerkbalk

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De Firefox-knop is niet beschikbaar op Mac, omdat de menubalk onderdeel is van het Mac-besturingssysteem.

De oranje Firefox-knop (die bruin is in Ubuntu) is een nieuwe functie die in Firefox 4 is toegevoegd en de menubalk vervangt. De knop bevat de meest gebruikte functies en brengt deze onder in één menu. Als u het Firefox-venster maximaliseert, verschijnen uw tabbladen naast de Firefox-knop, waardoor meer ruimte voor alle andere zaken overblijft. Dit artikel beschrijft hoe u de knop kunt inschakelen als u deze niet ziet.

Orange Firefox Button - Win1

Orange Firefox Button - Win2

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Waarom zie ik de knop niet?

Om Firefox er meer als andere Windows XP-programma’s te laten uitzien wordt de menubalk weergegeven in plaats van de Firefox-knop, terwijl in Windows Vista en Windows 7 standaard de Firefox-knop wordt weergegeven.Om Firefox er als andere Linux-toepassingen te laten uitzien wordt de menubalk weergegeven in plaats van de Firefox-knop.

Hoe maak ik de knop zichtbaar?

Simpel! Schakel eenvoudig de menubalk uit! Dit doet u als volgt:

• Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink Menubalk in het pop-upmenu uit.

Orange Firefox Button - Win3

Ik heb de knop geprobeerd en wil graag terug

Als u liever de menubalk ziet, schakelt u deze eenvoudig weer in.

• Klik met de rechtermuisknop op op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink Menubalk in het pop-upmenu aan.
Als u geen muis hebt, druk dan tegelijkertijd op de toetsen Alt en V, daarna op T en daarna op M.
Orange Firefox Button - Win4