De startpagina van Firefox aanpassen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De Firefox-startpagina op uw Android-apparaat toont uw snelkoppelingen, onlangs bezocht tabbladen, onlangs opgeslagen bladwijzers en zoekopdrachten, collecties en door Pocket aanbevolen artikelen en onderwerpen.

Lees hier hoe u uw startpagina in Firefox voor Android bijwerkt.

De Firefox-startpagina aanpassen

U kunt instellen welke secties zichtbaar zijn op uw startpagina van Firefox voor Android:

1. Tik op Startpagina aanpassen onderaan uw startpagina.
  2. Tik op de schakelaar naast Snelkoppelingen om dit in (paars) of uit (grijs) te schakelen.
  3. Tik op de schakelaar naast Terugspringen om dit in (paars) of uit (grijs) te schakelen.
  4. Tik op de schakelaar naast Recente bladwijzers om dit in (paars) of uit (grijs) te schakelen.
  5. Tik op de schakelaar naast Recent bezocht om dit in (paars) of uit (grijs) te schakelen.
  6. Tik op de schakelaar naast Pocket om dit in (paars) of uit (grijs) te schakelen.

Snelkoppelingen

Een website aan uw snelkoppelingen toevoegen

Uw snelkoppelingen worden op uw startscherm als pictogrammen weergegeven voor eenvoudige toegang.

1. Bezoek de pagina die u wilt vastzetten.
  2. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

3. Tik op Aan snelkoppelingen toevoegen.

Wanneer u een nieuw tabblad opent, staat de vastgezette website nu bij uw snelkoppelingen.

Websites losmaken van uw snelkoppelingen

U kunt een miniatuur op elk moment losmaken door er op te drukken en in het menu Verwijderen te kiezen.

Collecties

U kunt groepen van tabbladen voor snelle toegang organiseren als collecties, voor een nette opslag en toegang op uw startscherm. Firefox-collecties kunnen eenvoudig worden gemaakt wanneer u daar behoefte aan heeft en worden verwijderd wanneer u ze niet meer nodig heeft.

Als u geen collecties heeft, dan verschijnen ze niet op uw startscherm (u kunt de noot over collecties in Firefox 81+ negeren).

Een nieuwe collectie maken

Om nieuwe collecties te maken:

1. Bezoek de pagina die u aan een nieuwe collectie wilt toevoegen.
  2. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

3. Tik In collectie opslaan.
  4. Tik Nieuwe collectie toevoegen.
  5. Voer een naam voor de nieuwe collectie in in het tekstveld.
  6. Tik Klaar.
  7. De collectie wordt nu getoond in de sectie Collecties op het startscherm.

Bezoek Collecties in Firefox voor meer info over hoe u deze kunt beheren.