Een nieuwsgroepaccount aanmaken

Thunderbird kan worden gebruikt voor het lezen en schrijven van berichten in Usenet-nieuwsgroepen. (Deze nieuwsgroepen zijn anders dan algemene discussieforums of e-maildistributielijsten, omdat ze berichten verzenden via het NNTP-protocol. Voor meer informatie, zie Wikipedia.)

Thunderbird als uw nieuwsgroeplezer configureren:

1. Druk op Alt om de menubalk weer te geven en selecteerSelecteer Bestand > Nieuw > Andere accounts….
  2. Selecteer Nieuwsgroepaccount en klik op VolgendeVerdergaan.
  3. Voer uw naam en e-mailaccount in. Wanneer u een bericht naar een nieuwsgroep verzendt, zullen deze waarden worden gebruikt om de bron van het bericht te identificeren. Klik op VolgendeVerdergaan.
  4. Voer het adres in van de nieuwsgroepserver waarbij u zich abonneert, bijvoorbeeld news.mozilla.org, en klik op VolgendeVerdergaan.
  5. Voor een naam voor de account in en klik op VolgendeVerdergaan.
  6. Er wordt een samenvattingsscherm weergegeven. Controleer of alle informatie die u hebt ingevoerd juist is en klik op VoltooienGereed, of klik op Terug om de onjuiste informatie te bewerken.

Klik zodra u een nieuwsgroepserver hebt ingesteld met de rechtermuisknop op de accountnaam in het mappenpaneel en selecteer Abonneren… om de groepen die u wilt volgen te specificeren.

Klik met de rechtermuisknop op de accountnaam in het mappenpaneel en selecteer Instellingen… om andere accountinstellingen aan te passen. U kunt diverse instellingen wijzigen, zoals de regelmaat van het controleren op nieuwe berichten, het aantal gedownloade berichten, opties voor het opstellen, etc.