Collecties in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Met de app Firefox voor Android kunt u tabbladen in elke gewenste verzameling groeperen en ordenen (zoals bijvoorbeeld winkelen, nieuws, reizen, enz.). U kunt uw eigen ‘Collecties’ maken en benoemen en tijdens het surfen pagina’s eraan toevoegen.

collections 89

U kunt collecties gebruiken om vergelijkbare zoekopdrachten, websites en tabbladen te groeperen voor snelle toegang later.

Een pagina aan een collectie toevoegen

1. Open de pagina die u aan de collectie wilt toevoegen.
  2. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

3. Tik op In collectie opslaan.
  4. Geef de collectie een naam of kies een bestaande collectie.

De collectie wordt in de sectie Collecties op het startscherm getoond.

Meerdere tabbladen aan een collectie toevoegen

1. Tik op het getal naast de adresbalk om uw open tabbladen te bekijken.
    FenixViewTabs
  2. Tik op de menuknop (drie puntjes) in het tabbladvak.
  3. Tik op In collectie opslaan.
  4. Tik op de tabbladen die u wilt opslaan.
    selecttabs
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.
  6. Als u nog geen collecties heeft, geef de nieuwe collectie dan een naam en tik op OK.
    Als u al collecties heeft, tik dan op een bestaande collectie of tik op Nieuwe collectie toevoegen, geef er een naam aan en tik op OK.
  1. Tik op het getal naast de adresbalk om uw open tabbladen te bekijken.
    FenixViewTabs
  2. Tik op de menuknop (drie puntjes) in het tabbladvak.
    tab settings menu 89
  3. Tik op Tabbladen selecteren.
  4. Kies de tabbladen die u wilt toevoegen door erop te tikken.
  5. Tik op het pictogram Collecties bovenin het paneel.
    save collection 89
  6. Tik op de collectie waarin u wilt opslaan of voeg een nieuwe collectie toe door er een naam aan te geven.
  7. Tik op OK.

Collecties hernoemen

1. Tik in de sectie Collecties op het startschermen tik op de collectie die u wilt hernoemen.
  2. Tik op de drie puntjes rechts naast de collectie.
  3. Tik op Naam collectie wijzigen.
  4. Voer een nieuwe naam in het tekstveld in en bevestig deze.

De collectie wordt met de nieuwe naam getoond in de sectie Collecties.

Collecties delen

1. Tik in de sectie Collecties op het startscherm op de collectie die u wilt delen.
  2. Tik op het deelpictogram FxPreview-share-icon dat naast de collectie wordt getoond.
  3. Tik op een app in de getoonde lijst met apps.

Items uit collecties verwijderen

1. Tik in de sectie Collecties op het startscherm op een collectie om de tabbladen erin te tonen.
  2. Tik op de X rechts naast een tabblad om deze uit de collectie te verwijderen.

Collecties verwijderen

1. Tik in de sectie Collecties op het startscherm op de collectie die u wilt verwijderen.
  2. Tik op de drie puntjes rechts naast de collectie.
  3. Tik op Collectie verwijderen.
  4. Tik in de bevestigingspop-up VERWIJDEREN.

Nieuwe collecties maken

Om nieuwe collecties aan te maken:

1. Open een nieuw tabblad door op het startscherm in de sectie Open tabbladen op het pictogram + te tikken.
  2. Voer een trefwoord of een URL in in de adresbalk.
  3. Tik op de drie puntjes onderin het scherm.
  4. Tik op In collectie opslaan.
  5. Tik op Nieuwe collectie toevoegen.
    Sla deze stap over als dit de eerste keer is dat u een collectie aanmaakt, aangezien de knop Nieuwe collectie toevoegen niet wordt getoond.
  6. Voer in het getoonde tekstveld een naam voor de nieuwe collectie in.
  7. Tik op Gereed op uw virtuele toetsenbord.

De collectie wordt nu getoond in de sectie Collecties op het startscherm.

Tabbladen aan bestaande collecties toevoegen

Om tabbladen vanaf het startscherm aan een bestaande collectie toe te voegen:

1. Tik op het startscherm in de sectie Open tabbladen op de knop In collectie opslaan.
  2. Tik op de aanvinkvelden voor de overeenkomstige tabbladen die u aan de bestaande collectie wilt toevoegen of tik op Alles selecteren om alle tabbladen toe te voegen.
  3. Tik op OPSLAAN.

Om nieuwe tabbladen aan een bestaande collectie toe te voegen vanuit het scherm Collectie selecteren:

1. Open een nieuw tabblad door op het startscherm in de sectie Open tabbladen op het pictogram + te tikken.
  2. Voer een trefwoord of een URL in in de adresbalk.
  3. Tik op de drie puntjes onderin het scherm.
  4. Tik op In collectie opslaan.
  5. Tik op een bestaande collectie.

Collecties hernoemen

Om uw collectie te hernoemen:

1. Tik op het startscherm in de sectie Collecties op de drie puntjes rechts van de collectie die u wilt hernoemen.
  2. Tik op Naam collectie wijzigen.
  3. Voer in het getoonde tekstveld een nieuwe naam in.
  4. Tik op Gereed op uw virtuele toetsenbord.

De collectie wordt nu met de nieuwe naam getoond in de sectie Collecties.

Collecties delen

1. Tik in de sectie Collecties op het startscherm op het pictogram Delen FxPreview-share-icon naast de collectie die u wilt delen.
  2. Tik in de getoonde lijst op een app.

Items uit collecties verwijderen

Tik om items uit uw collectie te verwijderen op het startscherm in de sectie Collecties op de x rechts naast het tabblad.

Collecties verwijderen

1. Tik op het startscherm in de sectie Collecties op de drie puntjes rechts naast de collectie die u wilt verwijderen.
  2. Tik op Collectie verwijderen.
  3. Tik in het getoonde bevestigingsvenster op VERWIJDEREN.

Zie ook