Een Firefox-CPU-architectuur kiezen voor Windows OS

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

In zowel het ESR- als ‘rapid release’-kanaal worden Firefox-builds voor zowel 32- als 64-bits CPU-architecturen aangeboden. Het gebruik van 64-bits builds van Firefox in compatibele omgevingen wordt aanbevolen, hoewel systeembeheerders de CPU-architectuur dienen te kiezen die het beste met hun beperkingen overeenkomt. In elk geval dient migratie van 32-bits Firefox naar 64-bits Firefox te worden uitgevoerd na significante QA-cycli.

Desktopcompatibiliteit

Firefox 32-bits Firefox 64-bits
32-bits OS Ondersteund Niet ondersteund
64-bits OS Ondersteund Ondersteund
Systemen met meer dan 2 GB RAM Ondersteund Ondersteund
Systemen met 2 GB RAM of minder Ondersteund Ondersteund maar niet aanbevolen (slechtere prestaties)

Voordelen en beperkingen van 64-bits Firefox

Firefox 32-bits Firefox 64-bits
Lagere crash-aantallen Nee Ja (we hebben een vermindering van crash-aantallen van 50% tot 60% geobserveerd na migratie van ‘release channel’-gebruikers naar 64-bits Firefox)
Betere beveiliging (ASLR) Nee Ja
Alleen 32-bits extensies Ja Nee (leveranciers kunnen echter 64-bits compatibele extensies hebben)
Gebruikers van Citrix XenApp die bereid zijn 64-bits Firefox te gebruiken: zie 64-bits Firefox crasht met Citrix’ XenApp VM.