Muisknoppen werken niet als Terug en Vooruit

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Sommige muizen kunnen problemen ondervinden met Firefox, omdat u niet de meest recente apparaatstuurprogramma’s gebruikt die nodig zijn om uw computersoftware te kunnen laten samenwerken met uw muis.

Logitech

Van sommige oude Logitech™-muisstuurprogramma’s is bekend dat deze in Firefox problemen ondervinden met de knoppen Terug en Vooruit.

1. Selecteer het producttype en de productnaam op de Logitech™ Support-downloadpagina.
  2. Schakel de knoppen Terug en Vooruit in voor het gebruik in Firefox door de instructies in deze Logitech™-tutorial te gebruiken.

Gebaseerd op informatie van Logitech mouse (mozillaZine KB)

Om X11-tradities aan te houden zijn in Linux de muisknoptoewijzingen voor Terug en Vooruit in Firefox 3 gewijzigd. Eerdere versies van Firefox gebruikten respectievelijk de knoppen 6 en 7 voor Terug en Vooruit. Firefox 3 gebruikt de knoppen 8 en 9. U kunt Firefox configureren voor het gebruik van de knoppen 6 en 7 door enkele verborgen voorkeuren te bewerken.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ mousewheel.horizscroll.withnokey in het veld Filter:.
  3. Dubbelklik op mousewheel.horizscroll.withnokey.action, stel de waarde in op 2 en klik op OK.
  4. Dubbelklik op mousewheel.horizscroll.withnokey.numlines, stel de waarde in op -1 en klik op OK.
  5. Dubbelklik op mousewheel.horizscroll.withnokey.sysnumlines, wat de waarde zou moeten instellen op false.

U kunt de pagina about:config nu sluiten.