Hilfe durchsuchen

Vorsicht vor Support-Betrug: Wir fordern Sie niemals auf, eine Nummer anzurufen, sie per SMS zu kontaktieren oder persönliche Daten preiszugeben. Bitte melden Sie verdächtige Aktivitäten über die Funktion „Missbrauch melden“.

Learn More

Don't autoplay videos does no longer work in Firefox 66.0

  • 11 Antworten
  • 8 haben dieses Problem
  • 559 Aufrufe
  • Letzte Antwort von PyroRäv

more options

Since the update to Firefox 66 my settings to disable autoplay videos seems to be broken. I would prefer certain news sites to not start one (ore sometimes more!) streams whenever a page is loaded. For example, aftonbladet.se or expressen.se do this all the time.

Is there a work around or a new setting since the setting media.autoplay.default set to 2 does not appear to work anymore.

Ausgewählte Lösung

To make the "stop autoplay" work again use these settings:

media.autoplay.default: 1 media.autoplay.enabled.user-gestures-needed: false media.autoplay.allow-muted: false

Although the "media.autoplay.enabled.user-gestures-needed" seems to be wrong it brings back the "stop autoplay" feature.

Diese Antwort im Kontext lesen 👍 3

Alle Antworten (11)

more options

Hi! Have you tried reinstalling firefox?

more options

No, reinstalling is not the first option due to all settings and plugins. But I'll do it if nothing else works...

more options

Try this extension.

more options

Thank you cor-el for the suggestion.

But sorry, this didn’t help. The videos are still auto-starting.

more options

First link the videos don't play and second one the small videos seems to play and then stop as though doing a preview. So how do you mean Auto-starting?

more options

Do you have other extensions installed that might be causing blocking autoplay not working?

more options

I decided to post my message in case this was a common problem or a bug. By now there should have been more users having the same problem if that were the case. (And there are in fact some postings which describe problems resembling my issue)

The issue started with the update to FF 66.0. But this may nevertheless be a problem in my local system. As soon as I get the time, I will save all my settings in my plugins and do what @aalppr asked and make a fresh install. If the problem remains, I will test if there are any conflicts in my loaded plugins (as indicated by @cor-el).

Thanks for all help so far!

I will let the problem be unresolved until I know more.

Geändert am von PyroRäv

more options

I made a fresh install of FF 66.0 without any active plugins. The problem remains and Firefox starts playing videos whenever a site enables it to play. Maybe this is a problem in my environment and that not all users are affected.

I have decided to downgrade to FF 55.0.2 until I am positive that the ability to stop videos from autoplaying is restored.

more options

You can modify these prefs on the about:config page to see if that works for you..

  • media.autoplay.default = 1 [0=Allowed, 1=Blocked, 2=Prompt]
  • media.autoplay.enabled.user-gestures-needed = true
  • media.autoplay.allow-muted = false

You can open the about:config page via the location/address bar. You can accept the warning and click "I accept the risk!" to continue.

more options

Ausgewählte Lösung

To make the "stop autoplay" work again use these settings:

media.autoplay.default: 1 media.autoplay.enabled.user-gestures-needed: false media.autoplay.allow-muted: false

Although the "media.autoplay.enabled.user-gestures-needed" seems to be wrong it brings back the "stop autoplay" feature.

more options

Thank you koooper for the solution! Now I am running FF 66.0.1 and I got rid of the annoying flickering videos.

(Thanks also to all the other helpful users posting tips and suggestions.)