Tips til sikker online handel

Revisionsinformation
  • Revision id: 87345
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Oversat fra en-US artikel
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Elsker du at shoppe online, men bekymre dig om identitetstyveri? Firefox har værktøjer til at holde dine informationer sikre. Følg blog disse enkle trin for at få en sikker og stressfri online-oplevelse.

Tip 1: Shop kun hos sikre og betroet websteder

Kig på symbolet med hængelåsen i adresselinjen før du indsender private oplysninger. Hængelåsen viser at din forbindelse er sikker, så identitetstyve ikke kan "lytte med" og udtrække dine informationer.

Klik på ikonet i adresselinjen for at se hvem der ejer webstedet og hvem der har bekræftet det. Denne information hjælper dig med at undgå falske websteder der forsøger at snyde dig til at give dem information om dig selv.

Paypal - Green padlock - Mac

Læs mere i Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker

Tip 2: Brug stærke adgangskoder

Undgå at oprette adgangskoder som er lette at gætte, og undgå at brug den samme adgangskode på alle dine online-konti. Følg disse tips til at oprette stærke adgangskoder som er lette for dig at huske, men svære for andre at gætte sig til.

Tip 3: Beskyt dine browserinformationer

Når du deler computer med andre, så følg disse tips til at holde dine informationer, såsom browserhistorik og logins, private:

• Brug Privat browsing-tilstand når du shopper for at forhindre din historik, sidepræferencer og logins fra at blive gemt og så andre ikke kan få adgang til dem. Privat browsing blokere også cookies, forhindre svindlere og aflyttere fra at spore din adfærd.
private browsing - fx29 - win8private browsing - fx29 - macprivate browsing - fx29 - linux
  • Hvis du glemte at bruge privat browsing på en computer som deles med andre, så bare rolig. Du kan stadig bruge Glem-knappen forget button gray til hurtigt at slette de seneste informationer uden at det påvirker resten.
forget controls
  • Brug en Hovedadgangskode til at beskytte dine gemte loginoplysninger. Dette forhindre andre personer fra at bruge dine gemte loginoplysninger, til at få adgang til dine konti på en computer som deles med andre eller er blevet stjålet.
Undgå at bruge en offentlig computer på et åbent trådløst netværk, såsom en internet cafe eller på biblioteket. Åbne trådløse netværk vil kunne udsætte dig for identitetstyveri.