Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer

Revisionsinformation
  • Revision id: 97675
  • Oprettet:
  • Lavet af: MadsHaupt
  • Kommentar: Jeg er ved at nærme mig en afslutning. Jeg er ikke færdig endnu.
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Firefox kan huske det du har indtastet i formularer på websider, også kendt som tekstfelter. Efter du har indtastet noget i en formular på en webside (såsom et søgefelt), vil dine indtastede data være tilgængelige næste gang du besøger siden, så du kan genbruge dem. Denne artikel beskriver hvordan man bruger autoudfyld-funktionen og hvordan man rydder eller forhindre den i at gemme formoplysninger.

Brug af autoudfyld

For at bruge din forrige indtastning i en formular:

1. Skriv nogle af de første bogstaver af indtastningen i tekstfeltet. Firefox vil vise en drop-down menu med det du før havde indtastet i formularen.
    • Du bør se en liste med alle de gemte indtastninger for et specifikt formularfelt ved at trykke på Pil ned-tasten når feltet er tomt.
  2. Tryk på Pil ned-tasten for at vælge den indtastning som du vil genbruge. Tryk på EnterReturn når den rette indtastning er valgt. Teksten vil derefter vise sig i formularfeltet. Du kan også bruge musen til at klikke på indtastningen.

Sletning af individuelle indtastninger

Hvis du vil fjerne en af dine tidligere indtastninger fra Firefox' historik:

1. Klik på formularfeltet og tryk på Pil ned-tasten for at vise alle de gemte indtastninger. Du kan skrive nogle af de første bogstaver i indtastningen for at begrænse antallet af viste indtastninger.
  2. Brug Pil ned-tasten eller musemarkøren for at vælge den indtastning som du ønsker at slette.
  3. Tryk på Shift+Delete. Indtastningen vil derefter blive fjernet.

Gentag proceduren for hver indtastning som du gerne vil slette.

Rydning af formularhistorikken

Hvis du ønsker Firefox skal glemme alle dine tidligere indtastninger:

1. I toppen af Firefox-vinduet, klik på knappen Firefox og gå hen til menuen Historik og vælge Ryd seneste historik….I menubaren, klik på menuen Historik og vælg Ryd seneste historik….I toppen af Firefox-vinduet, klik på menuen Historik og vælg Ryd seneste historik….
  2. I drop-down menuen Fjern, vælg hele min historik.
  3. Klik på pilen foran Details for at vise listen af elementer som kan ryddes.
  4. Sørg for at Form & Search History kun er valgt.
  5. Klik på Clear Now. Dialogboksen vil disappear og din formhistorik vil blive erased.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu.
  2. Klik Historik og derefter Ryd seneste historik.
  3. I drop-down menuen Fjern, vælg hele min historik.
  4. Klik på pilen foran Details for at vise listen af elementer som du kan rydde.
  5. Sørg for at Form & Search History er valgt.
  6. Klik Clear Now for at rydde din formularhistorik og lukke dialogboksen.

Forhindre Firefox i at gemme formulardata

Hvis du ikke vil have at Firefox husker det du har instastet i formularfelter, kan du slå autoudfyld-funktionen fra:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Vælg Privacy.
  3. I drop-down menuen next to Firefox will:, vælg Use custom settings for history.
  4. Remove the check mark next to Remember search and form history.
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Disabling form history also prevents Firefox from storing search history for the Search bar in the Navigation Toolbar.

Troubleshooting

If you find that Firefox does not save your form entries and you cannot re-use them, please read the article Firefox doesn't save web form entries.

Baseret på information fra Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)